Gekantelde vrachtwagen opgeruimd en vangrail hersteld: N11 na uren weer open

De vrachtwagen kwam op beide weghelften terecht
De vrachtwagen kwam op beide weghelften terecht © ANP
HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De N11 is donderdag in beide richtingen urenlang afgesloten geweest tussen Hazerswoude-Rijndijk en Alphen aan den Rijn-West. Rond het middaguur gebeurde er een ongeluk tussen een vrachtwagen en een auto. De vrachtwagen kantelde en kwam op beide weghelften terecht. Even voor 21.00 uur was de ravage opgeruimd en kon de weg weer open, meldt Rijkswaterstaat.
Bij het ongeluk raakten twee personen gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft het dak van de auto geknipt, volgens mediapartner Studio Alphen omdat er iemand bekneld zat.
Daarna is begonnen om de vrachtwagen te bergen. Rijkswaterstaat liet weten dat er veel asfaltschade was en dat de vangrail over een lengte van tachtig meter was beschadigd. Ook moest het wegdek worden gereinigd.
De vertraging voor automobilisten liep flink op. Ingesloten verkeer werd weggeleid van de plaats van het ongeluk. De rest van de dag is er een omleiding ingesteld. Automobilisten kregen het advies om via de A12 of de A4 te rijden. De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk.