Verouderingsfoto van Jaïr Soares verspreid in hoop op nieuwe informatie

Zo zou Jaïr er nu mogelijk uit kunnen zien
Zo zou Jaïr er nu mogelijk uit kunnen zien © Peter R. de Vries Foundation
MONSTER - Met een verouderingsfoto die onder meer wordt verspreid in Portugal en Kaapverdië wordt gehoopt dat er meer duidelijkheid komt over de vermissingszaak van Jaïr Soares. Na een eerdere flyeractie in Monster kwamen al een stuk of twintig tips binnen over de zaak. 'De foto is onlangs door de politie aan ons doorgestuurd om te gebruiken in deze ultieme poging om meer informatie te krijgen', zegt Kelly de Vries, de directeur van de Peter R. de Vries Foundation.
De vermissing van de toen 7-jarige Jaïr Soares is al meer dan 27 jaar een onverklaarbaar drama. Het jongetje verdween in 1995 tijdens een dagje strand met zijn familie. Er is nooit meer iets van Jaïr gehoord of gevonden. Om alsnog een doorbraak in de zaak te krijgen, wordt nu dus als ultieme poging een realistische foto van hem getoond, zoals hij er nu mogelijk uit zou kunnen zien.
Verouderingsfoto van Jaïr Soares verspreid in hoop op nieuwe informatie
De Peter R. de Vries Foundation is al vanaf het begin bezig om een verouderingsfoto te krijgen van de vermiste Soares. 'Maar een totstandkoming van zo'n foto duurt nu eenmaal maanden', legt Kelly de Vries uit. Op 4 februari verloopt de kans om aanspraak te maken op de 250.000 euro die de foundation uitlooft wanneer de gouden tip in de zaak wordt gegeven.