112-nieuws | Politie zoekt gooier vuurwerkbom - Gewonden na brand in kinderkamer

De brandweer blust een brand die is uitgebroken in een flatgebouw op de Neherkade in Den Haag
De brandweer blust een brand die is uitgebroken in een flatgebouw op de Neherkade in Den Haag © Omroep West
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 9 januari. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Auto van klusbedrijf te water in de Vliet

Een auto is te water geraakt in de Vliet bij de Rijnsburg in de gemeente Katwijk. De auto is afkomstig van een klusbedrijf en stond niet op de handrem. Er zat verder niemand in.
Een auto van een klusbedrijf is te water geraakt in het Katwijkse Rijnsburg, nadat deze niet op de handrem was gezet
Een auto van een klusbedrijf is te water geraakt in het Katwijkse Rijnsburg, nadat deze niet op de handrem was gezet © Omroep West

Politie zoekt naar gooier vuurwerkbom

De politie is hard op zoek naar de persoon die een vuurwerkbom naar agenten gooide tijdens de jaarwisseling in de Vogelwijk in Honselersdijk. Het ging die nacht mis toen de politie probeerde te voorkomen dat er op straat brandbaar materiaal zou worden aangestoken.
Er werd volgens de politie met 'zwaar en illegaal vuurwerk' naar de agenten gegooid. Uiteindelijk gooide één van de omstanders ook een vuurwerkbom. De politie Westland heeft vandaag een getuigenoproep via hun sociale media kanalen verspreid en roept mensen op om zich te melden die meer informatie hebben over het incident.

Brand in kinderkamer in Den Haag

Maandagochtend is een brand uitgebroken in een kinderkamer van een flatgebouw op de Neherkade in Den Haag. Dit gebeurde in een woning op de tiende verdieping.
De brandweer was met meerdere wagens uitgerukt en heeft de brand tijdig kunnen blussen. Twee personen zijn met rookinhalatie naar het ziekenhuis vervoerd.
De brandweer blust een brand bij de Neherkade in Den Haag
De brandweer blust een brand bij de Neherkade in Den Haag © Omroep West

Auto over de kop in Alphen aan den Rijn

Een automobilist is op de vlucht geslagen, nadat hij maandagochtend vanuit de Eisenhowerlaan in Alphen aan den Rijn in de berm is geraakt en via het talud weer op de Zegerbaan op zijn kant is beland. De automobilist is daarbij ingereden op een geluidswal op de talud.
Volgens getuigen zou de bestuurder uit zijn auto geklommen en het weiland zijn in gerend. De politie zocht tevergeefs naar de persoon, maar hebben hem niet kunnen vinden. Door het ongeluk is er veel blikschade, waaronder een ingedeukte voorruit en afgebroken bumper en spiegels.
Een auto is over de kop geslagen aan de Zegerbaan in Alphen aan den Rijn
Een auto is over de kop geslagen aan de Zegerbaan in Alphen aan den Rijn © MediaTV

Bestuurder klapt op lantaarnpaal

In de nacht van zondag op maandag is een automobilist ingereden op een lantaarnpaal aan de Burgemeester Bruins Slotsingel in Alphen aan den Rijn. De bestuurder heeft daarbij voor aanzienlijke schade gezorgd, waarbij de lantaarnpaal uit de grond is gekomen.
De brandweer moest uiteindelijk de lantaarnpaal ontmantelen. De automobilist is met de schrik vrijgekomen en in de ambulance nagekeken op verwondingen.