Arrestatie na explosie bij woning in Nootdorp

De politie doet onderzoek bij het huis aan het Burgemeester Schölvinckplein
De politie doet onderzoek bij het huis aan het Burgemeester Schölvinckplein © Regio15
NOOTDORP - Bij een huis aan het Burgemeester Schölvinckplein in Nootdorp is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie heeft een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Bij de explosie raakte niemand gewond.
De ontploffing was rond 1.15 uur bij een leegstaande woning. Getuigen zagen erna een auto wegrijden. De wagen werd niet veel later op de snelweg gezien en aan de kant gezet. De bestuurder was de 20-jarige Capellenaar. Hij is gearresteerd en de auto is in beslag genomen, laat de politie weten.
Explosie bij huis in Nootdorp
Vorige maand raakten enkele tientallen meters verderop, in de President Kennedystraat, twee huizen en een auto beschadigd door een explosie. Het huis aan het Burgemeester Schölvinckplein werd eind december juist door de burgemeester voor een maand gesloten, omdat de eerdere explosie mogelijk voor dat adres bedoeld was. 'Het gaat hier om een zwaar misdrijf. Om herhaling te voorkomen, heb ik de woning gesloten', zei burgemeester Björn Lugthart toen. De politie laat nu weten te onderzoeken of er een verband is tussen de explosies.
In de buurt zien ze dat verband al wel. 'Dit zat eraan te komen', zegt een buurtbewoonster die even verderop woont. 'Als ze eerder al bij het verkeerde huis waren, dan kon je erop wachten dat ze nog eens terug zouden komen.' Het huis waar de explosie afgelopen nacht was, staat dus nu leeg, maar de huidige sluiting van vier weken loopt eind januari af. 'Je vraagt je af wat je dan nog meer kan verwachten. Dit kan toch zo niet?'
De woningen waar in de afgelopen vijf weken explosies waren, liggen zo'n veertig meter uit elkaar. De President Kennedystraat (eerste ontploffing) loopt over in het Burgemeester Schölvinckplein. Mogelijk heeft de dader van de explosie op 6 december zich daardoor vergist in de straat. 'Ze hadden het huisnummer in ieder geval wel goed, maar wél het verkeerde huis', zegt een buurtbewoner.