Mannen die zijn aangehouden na neersteken vrouw (77) weer vrij, maar blijven verdachten

Sporenonderzoek na steekpartij aan Haagse Sportlaan
Sporenonderzoek na steekpartij aan Haagse Sportlaan © Regio15
DEN HAAG - De twee mannen die eind december zijn aangehouden op verdenking van het neersteken van een 77-jarige vrouw, zijn weer vrijgelaten. De twee blijven nog wel verdachte in de zaak. Het slachtoffer werd gestoken terwijl ze haar hondje uitliet op de Sportlaan in Den Haag. De vrouw had haar belager nog nooit eerder gezien. De politie is nog druk bezig met het onderzoek en hoopt dat er mensen zijn die iets gezien of gehoord hebben.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 10 januari. Meer zaken zijn hier te vinden.
De vrouw laat op vrijdagavond 23 december rond 21.00 uur haar huisdier uit. Ze loopt met een rollator en op het moment dat ze nog vlakbij haar flat loopt, komt er een man op haar af die iets wil vragen. Hij spreekt Nederlands, maar gaat op een gegeven moment over in een andere taal of gemompel. De vrouw verstaat hem in ieder geval niet.
Plotseling stompt de man haar meerdere keren in haar zij. Het slachtoffer loopt zo snel als ze kan bij hem weg en vraagt om hulp bij een verderop gelegen flat. De man die haar aanviel is dan al verdwenen. Er wordt een ambulance gebeld, waarmee de vrouw naar het ziekenhuis wordt gebracht. Daar blijkt dat ze meerdere keren in haar zij is gestoken.
Onderzoek naar neersteken vrouw nog in volle gang - Team West
Na behandeling in het ziekenhuis kan de vrouw aan het einde van de nacht weer naar huis. Ze heeft nog last van haar verwondingen en denkt nog veel aan het incident, maar het gaat nu naar omstandigheden goed met haar. De 77-jarige vrouw kende de man die haar heeft gestoken niet. Ze had hem ook nog nooit eerder gezien. De politie heeft dit signalement van hem:
  • Man met blanke of relatief lichte huidskleur
  • 40-50 jaar oud
  • Fors postuur
  • 1,75 meter lang
  • Gemêleerde pet met mogelijk ruitjesmotief en klep
  • Korte zwarte jas
  • Sprak Nederlands en mogelijk ook een andere taal
Nog diezelfde avond zijn er twee mannen aangehouden als verdachte. Zij zijn verhoord en daarna weer vrijgelaten, maar ze blijven nog wel verdachte in de zaak. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie is nog op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord van het steekincident, of die meer weten over de mogelijke aanleiding.
Na de uitzending van 10 januari kreeg de politie informatie binnen over lekke autobanden in de buurt. Uit onderzoek is gebleken dat er rond het tijdstip van het steken aan de Sportlaan van meer dan tien auto's de banden zijn lek gestoken. Er wordt onderzocht of dat een verband heeft met het steekincident. De politie doet daarom nogmaals de oproep naar mensen die iets opvallends hebben gezien in de buurt die vrijdagavond 23 december, ook in de buurt van geparkeerde auto's.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem