Zware regenbuien en windstoten op komst, drukke ochtendspits verwacht: 'Werk donderdag thuis'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
REGIO - Weggebruikers opgelet: er zijn zware buien met windstoten tot 100 kilometer per uur op komst en daarom verwacht de ANWB donderdagochtend extra drukte op de weg. Ook is er kans op onweer en hagel. De eerste buien en windstoten worden woensdagavond al verwacht. Vanaf dat moment geldt ook code geel. Rijkswaterstaat roept mensen op zo veel mogelijk thuis te werken om files te vermijden.
De ANWB verwacht extra drukte in de ochtendspits, omdat donderdag meestal al de drukste dag op de weg is. Wil je niet in de lange files terecht komen? Werk dan thuis als dit mogelijk is, zo luidt het advies van Rijkswaterstaat. 'Als je wel de weg op gaat: houd er dan rekening mee dat de rij-omstandigheden tijdens een hevige stortbui anders zijn', zegt Rijkswaterstaat.
Automobilisten krijgen vanwege de windstoten en regenbuien het advies om vooral genoeg afstand te houden van andere auto's, omdat het natte wegdek zorgt voor een langere remweg. Fietsers wordt aangeraden vooral te letten op de harde wind die achter hoge gebouwen vandaan kan komen.
De actuele verkeersinformatie vind je hier.