Bommelding op containerschip, tientallen rechercheurs sporen verdachten op

Het desbetreffende containerschip van MSC dat voor anker ligt
Het desbetreffende containerschip van MSC dat voor anker ligt © ANP
REGIO - De politie heeft twee mannen uit Delft en Den Haag opgepakt omdat ze zouden hebben gedreigd met een terroristisch misdrijf. Het tweetal wordt verdacht eind vorig jaar een valse bommelding te hebben gedaan op het containerschip MSC Lorena, die toen voor de kust van Vlissingen lag.
De verdachten zijn een 24-jarige man uit Delft en een 22-jarige man uit Den Haag. De Hagenaar werd eerder deze week al aangehouden, de Delftenaar is donderdag opgepakt. De bommelding kwam 22 december vorig jaar binnen bij de Belgische politie. Tientallen rechercheurs waren in de afgelopen weken bezig met het opsporen van de verdachten. Op 29 december kon het schip uiteindelijk aanleggen in de haven van Antwerpen.
'Het dreigen met een terroristisch misdrijf is een zeer ernstig strafbaar feit en niet zonder consequenties', zegt Gert Wibbelink, hoofd van de Dienst Infrastructuur van de politie. 'In deze zaak is de intentie de financiële schade te verhalen op de verdachten. Het schip moest namelijk gedurende een week voor anker liggen, waardoor de vracht niet gelost kon worden.' De politie houdt rekening met het scenario dat de valse bommelding verband houdt met internationale drugshandel. De politie doet verder onderzoek.