Al 1000 handtekeningen voor 'gedumpte' pakketbezorger Kees: 'Dit raakt me echt'

Kees Vlasveld tijdens zijn pakketronde
Kees Vlasveld tijdens zijn pakketronde © Anita ac Janssen
VOORSCHOTEN - 'Dit raakt me echt. Ik wist niet dat ik zo veel voor Voorschoten beteken, want het lijkt wel of heel Voorschoten in rep en roer is.' Kees Vlasveld is ontroerd door de vele reacties die hij krijgt op het nieuws dat hij na negentien jaar als pakketbezorger in het dorp moet vertrekken. PostNL heeft zijn contract opgezegd. Een handtekeningenactie van dorpsbewoners leverde in een paar dagen tijd al 1000 steunbetuigingen op en ook ondernemers springen voor Kees in de bres.
'Kees mag gewoon niet weg. Hij is een man met een lach, hij is vriendelijk, altijd vrolijk. Het mag niet zo zijn dat hij na negentien jaar afgeserveerd wordt door PostNL', zegt kapper Paul Lamboo. Ondernemer Jet Douwes weet te vertellen dat Kees altijd de lente aankondigt. 'In Voorschoten weet je dat het lente is als Kees in zijn korte broek de post bezorgd', zegt ze met een glimlach.
We liepen vrijdag mee tijdens een van de laatste rondes van Kees door Voorschoten:
Kees Vlasveld is overdonderd door alle aandacht omdat hij zijn baan bij PostNL kwijtraakt
Vlasveld heeft er flink het tempo in tijdens zijn pakketronde. Er komen mensen naar hem toe. 'Kees, het gaat toch wel lukken?' en 'Kees, we steunen je hoor'. Inmiddels is de petitie al door 1000 mensen ondertekend. 'Ja, heel goed', zegt kapper Lamboo. 'Blijf je inzetten voor Kees zodat we hem hier kunnen houden'.
PostNL heeft laten weten nog met Vlasveld in gesprek te willen gaan. De pakketbezorger is hoopvol. 'Dat geeft lucht en ruimte'. En, vertelt hij: 'De concurrent heeft gebeld, ze weten me te vinden. Ik heb dus blijkbaar iets teweeg gebracht en dat doet me heel veel.'