Verdachte verkrachting 44-jarige vrouw aangehouden na tips Team West

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
LEIDSCHENDAM - Een 40-jarige man uit Leidschendam is donderdagavond aangehouden op verdenking van een zedenmisdrijf, afgelopen zomer. Een 44-jarige vrouw werd toen verkracht op het Toevluchtpad in Leidschendam. De politie kwam de man op het spoor aan de hand van tips van kijkers van het opsporingsprogramma Team West.
Het slachtoffer werd op 27 augustus door een man aangesproken op de Damlaan. Hij liep met haar mee naar de supermarkt waar ze naartoe op weg was. Toen die al gesloten bleek te zijn, gaf hij aan een andere winkel te weten en hij liep met haar mee. Via de Kerkstraat kwamen ze op het Toevluchtpad terecht. Daar werd de vrouw slachtoffer van het zedenmisdrijf.
In Team West toonde de politie dinsdag beelden van de verdachte. Dat leverde meerdere tips over zijn identiteit en verblijfplaats op. Woensdagochtend zijn de bewakingsbeelden daarom al van de website van Team West verwijderd. De 40-jarige Leidschendammer is donderdagavond aangehouden in een woning. Hij zit vast en wordt verhoord. Komende maandag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.