112-nieuws | Boeren met tractoren bekeurd voor rijden op snelweg - Man vast voor schietpartij

De boeren protesteerden eerder op de avond bij het provinciehuis
De boeren protesteerden eerder op de avond bij het provinciehuis © ANP
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 18 januari. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Boeren met tractoren bekeurd in Delft

De politie heeft woensdagavond op de Reineveldbrug in Delft zeven bestuurders van tractoren bekeurd. 'De groep had eerder op de snelweg gereden en de voertuigen hadden geen kenteken', zegt een woordvoerder van de politie. 'Ze maken een ronde door Nederland.' Eerder op de avond zijn ze langs het provinciehuis aan de Zuid-Hollandlaan in Den Haag gereden.
Het gaat om een groep boeren die 'De Grote Leugens Route' rijdt. Dinsdag is de colonne vertrokken vanaf het provinciehuis in Leeuwarden. De demonstranten gaan langs alle provinciehuizen in Nederland. 'Om de provincies duidelijk te maken dat ze plannen moeten uitvoeren van Den Haag die zijn gebaseerd op leugens en bedrog', schrijft de groep op Facebook. Op dezelfde pagina hebben ze hun volgers opgeroepen om geld te doneren om de opgelopen boetes mee te betalen. Naar eigen zeggen kwamen de tractoren per ongeluk op de snelweg terecht.
Op een filmpje is te zien dat de tractoren zijn voorzien van omgekeerde vlaggen. Ook staat er een aantal leuzen op wagens die erachter hangen. 'Van der Wal wij zijn je leugens zat', valt onder andere te lezen:
Tractoren bekeurd op Delftse brug

Hagenaar vast voor schietpartij

Een 44-jarige man uit Den Haag is woensdagmiddag aangehouden voor de schietpartij in de Haagse Hertzogstraat, dinsdagochtend. De verdachte was in het Gelderse Groenlo toen hij werd gearresteerd. Bij de schietpartij raakte een 42-jarige vrouw uit Den Haag zwaargewond.
Wat er aan de schietpartij vooraf is gegaan, is nog niet duidelijk. Wel zegt de politie dat het gaat om een incident in de 'relationele sfeer'. De verdachte zal door de recherche verhoord gaan worden.
In de Hertzogstraat in Den Haag is een schietpartij geweest
In de Hertzogstraat in Den Haag is een schietpartij geweest © Regio15

Slachtoffer van steekpartij is 19-jarige man

Bij de steekpartij dinsdagavond op de Haagse Boekhorststraat is een 19-jarige man ernstig gewond geraakt. Het zou gaan om een steek in de buik, meldt de politie. Een getuige van het geweld zou de wond hebben dichtgeknepen tot de politie aanwezig was. Daarna is het 19-jarige slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Het is vooralsnog onduidelijk hoe het nu met het slachtoffer gaat. Een verdachte is nog niet gevonden, die zou dinsdag na de steekpartij zijn gevlucht via de Zuidwal. De politie roept getuigen op zich te melden.
De politie is nog op zoek naar een verdachte
De politie is nog op zoek naar een verdachte © Regio15

Fietser gewond na aanrijding Gouda, automobilist rijdt door

Bij een aanrijding op de Sportlaan in Gouda is woensdagochtend een fietser gewond geraakt. De automobilist is doorgereden. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie werd een paar uur later de auto pas teruggevonden, zonder bestuurder. De automobilist is nog zoek. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Brand in basisschool

De Anne Frankschool aan de Laagveen in Den Haag is woensdagochtend ontruimd. Er is brand uitgebroken in de elektrische installatie in de kelder van de basisschool. Daarbij is veel roetschade ontstaan, daarom kan de school de rest van de week niet meer open.

Auto rijdt van bruggetje af het water in

In Waddinxveen is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto te water gegaan. Op foto's is te zien dat de auto van een bruggetje is geraakt en vervolgens in de sloot is beland bij speeltuinvereniging De Overkant. De auto is vervolgens door bergers meegenomen, er zijn geen gewonden gevallen.
De auto die in het Waddinxveense water ligt
De auto die in het Waddinxveense water ligt © AS Media

Meerdere invallen in panden Den Haag en Leidschendam

De politie heeft bij meerdere invallen in de regio twee verdachten aangehouden in een lopend onderzoek. Het is vooralsnog onduidelijk om wat voor onderzoek het precies gaat. Onder meer op de Koperwerf in Den Haag was een groot arrestatieteam ter plaatse bij een bedrijfspand, waarbij zij ook de deur hebben ingeramd. Ook in Leidschendam is sprake van een inval in het kader van een lopend onderzoek.