Gruppo Sportivo gaat weer touren en kondigt nieuwe muziek aan

Zanger Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo
Zanger Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo © Den Haag FM
DEN HAAG - Goed nieuws voor fans van de roemruchte band Gruppo Sportivo uit Den Haag. Het muziekgezelschap gaat op tour en de leden zijn bezig met een nieuwe plaat. Dat maakte leadzanger Hans Vandenburg bekend bij het radioprogramma Vrijmibo op Den Haag FM. 'Dit is echt groot nieuws', zegt gitarist en zanger Hans Vandenburg.
Gruppo Sportivo doet misschien niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar is nog geregeld op de radio te horen. De band behaalt eind jaren zeventig de grootste successen met hits als Rock 'N' Roll, Hey Girl en Disco Really Made It.
De tour gaat onder andere langs poptempel Paradiso in Amsterdam en eindigt - hoe kan het ook anders - in Het Paard in Den Haag. 'Op 30 juni spelen wij daar in de grote zaal', zegt Hans Vandenburg. 'We doen een Spotify tour, dan spelen we de meest gestreamde nummers van onder naar boven. Er zitten miljoenen streams tussen.'
Beep Beep Love, een van de grootste hits van Gruppo Sportivo:
Maar dat is nog niet alles. 'Naast de nationale tour komt er een nieuw album.' Bovendien is Gruppo Sportivo te zien in de documentaire Rock City, die op 9 maart in première gaat. Daarin wordt Den Haag als rockstad belicht.
In 2018 verscheen het album Great. Daarna was Gruppo Sportivo nog regelmatig te zien in het clubcircuit of op festivals. In 2013 werd er nog een afscheidstour aangekondigd.