Geen bom maar ruim 2400 kilo coke gevonden op containerschip

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
REGIO - Op containerschip MSC Lorena is bijna 2500 kilo cocaïne gevonden. Dat laat het parket van Antwerpen weten. Twee mannen uit Delft en Den Haag zouden in december hebben gezegd dat er een bom aan boord van het schip lag. Daarvan was geen sprake, maar wel is er een behoorlijke hoeveelheid van de witte drugs gevonden.
De mannen van 24 en 22 jaar maakten op 22 december vorig jaar melding van een bom op containerschip MSC Lorena, toen het voor de kust van Vlissingen lag. Daarna moest het schip een week voor anker. Het duo wordt verdacht van dreiging met een terroristisch misdrijf.
Na uitgebreid onderzoek kon de MSC Lorena op 29 december afmeren in de Zeeuwse haven. Nu blijkt dat er geen explosief, maar 2444 kilo cocaïne aan boord was. De handel coke werd gevonden in een container tussen een deklading cacao.

Link met internationale drugshandel

'Het dreigen met een terroristisch misdrijf is een zeer ernstig strafbaar feit en niet zonder consequenties', vertelde Gert Wibbelink, hoofd van de Dienst Infrastructuur van de politie eerder. 'In deze zaak is de intentie de financiële schade te verhalen op de verdachten.'
Het schip moest namelijk gedurende een week voor anker liggen, waardoor de vracht niet gelost kon worden. De politie houdt rekening met het scenario dat de valse bommelding verband houdt met internationale drugshandel. De politie doet verder onderzoek.