Zelf een radiocommercial maken of het weer samenstellen: het kan op de Haagse Mediadag

Open dag bij Omroep West, september 2022
Open dag bij Omroep West, september 2022 © Chris Westerduin
DEN HAAG - Kijken wat kranten, televisie- en radiozenders doen en daar ook zelf mee aan de slag gaan. Het kan woensdag tijdens de Haagse Mediadag in Amare in Den Haag. Radio West en Den Haag FM zenden live uit vanuit het theater in Den Haag.
Presentator en theatermaker Curt Fortin zal woensdag ook aanwezig zijn. Al is hij nu vooral bezig met het schrijven voor een videogame, vertelt hij in West Wordt Wakker op Radio West. 'Ik moet een scenario schrijven en het zodanig open laten dat het beleefd wordt', vertelt hij. Dit soort verhalen en nog veel meer kun je woensdag allemaal horen en zien in Amare in Den Haag.
Er wordt woensdag dus ook live radio gemaakt in het theater. 'Radio maken is naast televisie maken toch echt wel het leukste wat er is. Je zit in een hokje, heel intiem, met alleen je koptelefoon en je microfoon, je hoort je eigen stem en dat maakt het romantisch', vervolgt Curt.
Je kunt dus gaan kijken, maar ook zelf aan de slag. De Haagse Mediadag is te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur in Amare op het Spuiplein 150 in Den Haag. Er zijn live artiesten zoals Cesar Zuiderwijk, Nordin, Jhilani Wijsman, Boris van de Lek, Curt Fortin en Jessica Mendels, de Haagse Michael Jackson en Amy Winehouse en diverse workshops. Ook zijn de lokale radio-en tv- stations als Den Haag FM, FunX, Radio Tonka en RTV Discus aanwezig. De open dag is voor iedereen gratis toegankelijk.
Hier lees je meer over de Haagse Mediadag.