'Gedumpte' pakketbezorger Kees mag tóch blijven: 'In Voorschoten én met een vast contract'

Kees Vlasveld tijdens zijn pakketronde
Kees Vlasveld tijdens zijn pakketronde © Anita ac Janssen
VOORSCHOTEN - Hij is dolgelukkig en vooral opgelucht. Pakketbezorger Kees Vlasveld werd na bijna 20 jaar eruit gegooid door PostNL. Maar na een handtekeningenactie die inmiddels 1300 keer is getekend en uitgebreide aandacht in de pers, volgde er maandag toch nog een laatste gesprek. En met positief resultaat: Kees krijgt een vaste aanstelling bij PostNL en mag ook nog eens in zijn geliefde Voorschoten blijven.
Kees werkte 19 jaar als onderaannemer van PostNL. Met twee man personeel bracht hij pakketten rond voor het bedrijf. Maar toen zijn twee personeelsleden ergens anders een baan vonden, werd hij ineens zzp'er tegen wil en dank. PostNL werkt al jaren niet meer met dergelijke zelfstandigen en daarom werd het contract met Kees opgezegd.
Het bedrijf bood hem toen een baan aan, maar dan hij zou wel weg moeten uit Voorschoten. Het salaris was ook nog eens te laag, zei Kees. Daarnaast zou hij blijven zitten met een bus, die nog lang niet afbetaald was. Maar Kees wilde vooral de inwoners van het dorp niet missen en maakte zich zorgen over zijn toekomst. Zo was hij bang dat hij zijn huis uit zou moeten.

Overweldigend aantal reacties

Na uitgebreide aandacht van Omroep West, honderden boze reacties op Facebook en dus de succesvolle handtekeningenactie lijkt het geluk de Leiderdorper nu weer toe te lachen. 'Ik heb enorm veel reacties gekregen. Iedereen vraagt hoe het met mij gaat en hoe het ervoor staat. Echt heel lief.'
Pakketbezorger Kees Vlasveld aan het werk in de Schoolstraat
Pakketbezorger Kees Vlasveld aan het werk in de Schoolstraat © Eigen foto
Tijd om het goede nieuws te verwerken heeft hij nog niet echt gekregen. Laat staan om het te vieren. 'Een taartje? Nee man, ik zit hier gewoon rustig met een bakkie koffie', lacht hij. Het lijkt juist die nuchterheid die hem zo geliefd maakt bij de inwoners en ondernemers van Voorschoten.

Winkeliers blij dat Kees blijft

Zoals bijvoorbeeld bij mannenkapper Paul Lamboo, die al eerder voor de camera van Omroep West lovende woorden over 'zijn' pakketbezorger sprak. 'Dan hebben we het allemaal niet voor niks gedaan. Voor Kees is alles uit de kast getrokken. Echt top, dit. Geweldig. In de eerste plaats voor hem, dat hij zijn baan blijft houden. En ook heel fijn voor Voorschoten, dat hij hier blijft.'
Als we voorzitter Sandy Monker van de winkeliersvereniging in Voorschoten bellen, reageert ze aangenaam verrast. 'Nee joh, mag hij echt blijven? Wat top. Dat is goed geregeld, echt goed gedaan met zijn allen. Wat fijn dat ze hebben geluisterd bij PostNL.'
Er zijn nu alleen maar winnaars hier
Ook het bedrijf zelf is maar wat blij dat ze er met Kees zijn uitgekomen. 'We werken al lange tijd op een goede en fijne manier met hem samen. Onze inzet in de gesprekken, die we vanaf eind oktober met Kees hebben gevoerd, was dan ook altijd om samen een oplossing te vinden voor deze situatie waarin Kees bij ons kon blijven', zegt een woordvoerder tegen Omroep West.
'We zijn er blij dat dit nu gelukt is en dat Kees nu bij ons in dienst komt en dezelfde route kan houden.' Kees kreeg aanbiedingen van twee concurrenten, maar die sloeg hij af. 'Ik wil toch trouw aan PostNL blijven. En fijn dat ze nu ook positief in het nieuws komen', klinkt het oprecht. 'Ze hebben mij nu ook een redelijk salaris geboden en nemen mijn bus over. Er zijn nu alleen maar winnaars hier.'

Warm dankwoord aan de inwoners van Voorschoten

'Ik ben echt enorm opgelucht. Ik word toch ook een dagje ouder, met mijn 52 jaar. En straks heb ik vakantiedagen en hoef ik me geen zorgen te maken en dingen te regelen als ik er zelf een dagje niet ben.' En nu hij toch met Omroep West spreekt, wil hij de inwoners van Voorschoten nog wel even flink bedanken.
'Ik voelde mij echt massaal gesteund door de mensen. Echt waar, de tranen rolden over mijn wangen. Het is allemaal zo hart verwarmend en lief, echt super!' En dat vieren van zijn overwinning, dat komt nog wel. 'Het liefst zou ik bij alle Voorschotenaren een borreltje doen', zegt Kees.