Capuchon en merktas van 19-jarige man gestolen

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
ZOETERMEER - Er wordt nog altijd één verdachte gezocht van een gewelddadige straatroof bij station Centrum West in Zoetermeer. Een 19-jarige man is daar hardhandig beroofd van zijn tas en capuchon van zijn jas. Na een eerdere uitzending van Team West stapte een 18-jarige Zoetermeerder zelf naar de politie. Zijn handlanger is nog spoorloos.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 17 januari. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De verdachte die nog werd gezocht, is herkend en begin februari aangehouden. Het is een 18-jarige man uit Zoetermeer. Bedankt voor het meedenken!
Twee vrienden zijn op vrijdagavond 21 oktober op station Leidschenveen in Den Haag en wachten daar op de Randstadrail naar Zoetermeer. Op het perron vallen hen al twee jongens op. In de tram komen die zelfs naast hen zitten.
Ze stellen wat vragen over de dure merkjassen die de vrienden aan hebben. Eén van hen voert een telefoongesprek, waarin het latere slachtoffer hem hoort zeggen dat ze 'twee goede jongens hebben gevonden' en dat degene aan de telefoon 'moet komen'. Het lijkt daardoor alsof ze op zoek zijn naar een slachtoffer en de vrienden voelen zich niet op hun gemak.

Beroving in Zoetermeer

Op station Centrum West in Zoetermeer stappen ze uit. De twee anderen komen achter hen aan en volgen de vrienden richting het busplatform. Daar stelt één van de twee wat vragen aan het 19-jarige slachtoffer, maar die wil geen antwoord geven.
Dan wordt de capuchon van zijn Moncler-jas getrokken en ook zijn Louis Vuitton tas wordt afgepakt. Verder krijgt de man meerdere vuistslagen, onder andere in zijn gezicht. Hij valt daardoor op de grond en wordt dan ook nog geschopt. Een getuige die een stukje verderop in een auto zit, filmt de beroving.

Inhoud van tas bekeken

Na de straatroof gaan de twee mannen er vandoor. Ze rennen naar een tram die net op dat moment klaarstaat en stappen in. Tijdens de rit bekijken ze de inhoud van de tas. Het slachtoffer en zijn vriend zijn geschrokken achtergebleven. De 19-jarige heeft wat letsel aan zijn hoofd en gezicht opgelopen.
De verdachten stappen uit op station Voorweg Laag en gaan met de trap naar Voorweg Hoog. Daar nemen ze een andere trap naar beneden en verdwijnen uiteindelijk in de richting van de wijk Meerzicht.
Een 18-jarige man uit Zoetermeer meldde zich bij de politie nadat Team West de beelden op 22 november vorig jaar liet zien. Hij zit nog altijd vast. De andere man wordt nog gezocht. Hij wordt dinsdagavond ook getoond in Opsporing Verzocht.