Gewonde bij schietpartij op straat, veel geschreeuw en bloed

In de Hertzogstraat in Den Haag is een schietpartij geweest
In de Hertzogstraat in Den Haag is een schietpartij geweest © Regio15
DEN HAAG - In de Hertzogstraat in het Haagse Transvaal is dinsdagochtend geschoten. Daarbij is één persoon gewond geraakt. 'Ik heb de man zien wegrennen met het pistool in zijn hand', vertelt een getuige.
'Ik kwam de straat inrijden rond 9.00 uur en zag twee mensen. Ze waren aan het praten. Toen de vrouw naar links liep, ging de man schieten op die vrouw', zag de getuige. 'Na het eerste schot ging de vrouw schreeuwen en was er veel paniek.'
Een andere getuige zag de vrouw wegrennen en de man weer het pistool op haar richten. 'Ik wist niet wat ik moest doen. Ik wilde hem aanrijden, maar heb dat niet gedaan. Er was veel bloed.' De straat is afgezet met linten en er staan pionnen op de weg. Politieagenten met kogelwerende vesten hebben met een stormram de voordeur van een woning in de Hertzogstraat geopend en zijn naar binnen gegaan. Niemand werd aangetroffen.
Bekijk hier hoe de politie een woning binnenvalt:
De politie valt een woning binnen na een schietpartij in Den Haag

Getuigen en camerabeelden

Een woordvoerder van de politie gaat ervan uit dat de aanleiding voor de schietpartij in de relationele sfeer ligt. 'Momenteel zijn wij nog steeds opzoek naar de verdachte. Het slachtoffer is behandeld aan haar verwondingen.' Ze ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.
Om te kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd, wil de politie graag praten met mensen die iets verdachts hebben gezien, of camerabeelden hebben.