Scholieren en leraren geëvacueerd vanwege brand, school blijft dicht

De brandweer is aanwezig bij de brand in de Haagse wijk Escamp
De brandweer is aanwezig bij de brand in de Haagse wijk Escamp © Regio15
DEN HAAG - De Anne Frankschool aan de Laagveen in Den Haag is woensdagochtend ontruimd. Er is brand uitgebroken in de elektrische installatie in de kelder van de basisschool. Daarbij is veel roetschade ontstaan, daarom kan de school de rest van de week niet meer open.
Bhv'ers van de school hebben rond 9.00 uur de ongeveer tweehonderd leerlingen geëvacueerd na het ontdekken van de brand. De kinderen werden in een nabijgelegen gymzaal van een andere basisschool opgevangen.
Haagse basisschool ontruimd na brand
De directeur van de school ontdekte de brand toen hij in de koffiekamer zat. 'Ik rook een brandlucht en ben met de conciërge in de kelder gaan kijken', zegt Marcel Leeksma tegen Omroep West. Bij het openen van de deur ontsnapte er meteen rook en werd de brandweer gebeld.
De school gaat de rest van de week niet meer open, mede omdat de stroom in het gebouw deels is uitgevallen. Daardoor kan het gebouw niet meer verwarmd worden. Wel kunnen de leerlingen hun spullen ophalen. Zij krijgen donderdag en vrijdag thuisonderwijs. 'En tot die tijd is het afwachten hoe groot de schade is.' Niemand raakte gewond.