Groot deel van bussen rijdt gewoon op tweede dag staking

Een bus van EBS die wel rijdt tijdens de staking
Een bus van EBS die wel rijdt tijdens de staking © Omroep West
REGIO - Een meerderheid van de bussen lijkt deze vrijdag te rijden. Net als donderdag leggen veel chauffeurs het werk neer voor een hoger salaris en betere arbeidsomstandigheden. Reizigers die gebruik maken van het streekvervoer kunnen vrijdag voor de tweede dag op rij te maken krijgen met gevolgen van de staking.
Vervoerder EBS - met bussen in Zoetermeer, Delft, Westland en de Haagse regio - meldt vrijdagochtend dat tussen de veertig en vijftig procent van de bussen rijdt. Dat is meer dan een dag eerder, toen vijftig tot zeventig procent van de bussen uitviel als gevolg van de staking.
Bij Arriva, actief in de regio's Leiden, Bollenstreek, Alphen aan den Rijn en Gouda, rijdt net als donderdag zo'n 70 tot 80 procent van het streekvervoer.

Geen akkoord over salarisverhoging

Chauffeurs in het streekvervoer staken omdat werkgevers en werknemers het niet eens worden over een nieuwe cao. Het personeel eist elf procent loonsverhoging, terwijl werkgevers niet verder willen gaan dan acht procent. Ook wil de vakbond dat er meer wordt gedaan om de werkdruk te verlagen.