112-nieuws | Zwaargewonde bij auto-ongeluk in Den Haag

Bij het ongeluk raakte meerdere personen gewond
Bij het ongeluk raakte meerdere personen gewond © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 20 januari. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Meerdere personen gewond na auto-ongeluk

Bij een auto-ongeluk op de kruising van de Koningskade en de Javastraat is een slachtoffer zwaargewond geraakt. Volgens een woordvoerder van de politie moest dit slachtoffer gereanimeerd worden en is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Bij het ongeluk raakten nog twee andere personen gewond. Ook zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. De woordvoerder kon nog niet zeggen hoe het met hen is. De weg is momenteel afgezet en het openbaar vervoer moet omrijden.
De politie laat weten dat een van de slachtoffers, een 23-jarige man uit Delft, is overleden aan zijn verwondingen.

Twee jongens aangehouden voor vechtpartij

De politie heeft woensdag twee 16-jarige jongens aangehouden voor een vechtpartij in een tram op 22 december vorig jaar. De twee Hagenaars worden verdacht van openlijke geweldpleging. Vijf dagen later werd op het schoolplein van de school van het feest een 13-jarige jongen mishandeld door een groep van tien jongeren. In de avond zou het slachtoffer wraak op zijn belagers hebben genomen in een buurtwinkel aan de Beresteinlaan, waar een 15-jarige jongen werd neergestoken.
Hulpdiensten ontfermen zich over het slachtoffer
Hulpdiensten ontfermen zich over het slachtoffer © Regio15
De ruzie in de tram ontstond na een schoolfeest, waarbij twee groepen tegenover elkaar kwamen te staan. Bij de vechtpartij werd ook een steekwapen gebruikt. In beide kampen raakten er jongeren gewond.
Voor de vechtpartij in de tram en de steekpartij in de avondwinkel zijn negen personen aangehouden, waarvan er nog zes vastzitten. De twee Hagenaars die woensdag zijn opgepakt blijven nog veertien dagen in voorarrest, zo heeft het Openbaar Ministerie vrijdag laten weten.