112-nieuws | Brandbaar projectiel huis in gegooid, bewoners gewond

De ruiten van de woning sneuvelden
De ruiten van de woning sneuvelden © District8
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zaterdag 21 januari. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Mogelijk explosief bij huis naar binnen gegooid

Een brandbaar projectiel is zaterdagavond bij een woning aan de Rhijnvis Feithlaan in Den Haag naar binnen gegooid. Twee ramen sneuvelden daardoor. Mogelijk ging het om een molotovcocktail of explosief, maar volgens een politiewoordvoerder moet onderzoek nog uitwijzen waar het precies om ging.
Twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd, een van hen is volgens de woordvoerder sowieso gewond.

Veel schade na botsing tussen motoragent en auto

In Den Haag is zaterdag een motoragent tegen een personenauto aangereden. Het ongeluk gebeurde rond 12.00 uur op de Ammunitiehaven. Hoe het nu met de automobilist en motoragent gaat is niet bekend.
De motor overleefde het ongeval niet en liep forse schade op. Ook de auto heeft een grote deuk in het zijportier. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is onduidelijk.
De auto en motor liepen behoorlijke schade op
De auto en motor liepen behoorlijke schade op © Regio15

Duizenden sigaretten gevonden in bestelbus

Politieagenten hebben vrijdag bijna 600 pakjes sigaretten gevonden in een bestelbus in Rijswijk. Een collega van de agenten zag op zijn vrije dag hoe er vanuit een bestelbusje een aantal dozen werden overgegeven aan de bestuurder van een ander bestelbusje. Waar dit precies was, meldt de politie niet. Omdat de agent het niet vertrouwde, schakelde hij zijn collega's in. Zij stopten een van de bestelbusjes langs de Generaal Spoorlaan.
In het voertuig troffen de agenten bijna 600 pakjes sigaretten aan, wat gelijk staat aan 12.000 sigaretten. Vanwege de grote hoeveelheid werd de douane ook opgeroepen. Omdat er waarschijnlijk geen accijns is betaald over de honderden pakjes tabak heeft de douane een bedrag van ongeveer 2800 euro opgelegd als naheffing aan de chauffeur van de bestelbus.
De politie vond bijna 600 pakjes sigaretten
De politie vond bijna 600 pakjes sigaretten © Facebook Politie Rijswijk

Gewonde en aanhoudingen na steekpartij Wassenaar

Bij een steekpartij in een huis aan de Van Limburg Stirumstraat in Wassenaar is man gewond geraakt. Er zijn twee verdachten aangehouden en de toedracht ligt in de relationele sfeer, laat de politie weten. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis.
De hulpdiensten werden rond 0.45 uur gealarmeerd voor de steekpartij. Naast meerdere politiewagens en een ambulance rukte ook het Mobiel Medisch Team uit. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.
Hulpdiensten ontfermen zich over het slachtoffer
Hulpdiensten ontfermen zich over het slachtoffer © Regio15

Drie auto's in vlammen opgegaan

Op drie verschillende plekken in de regio zijn afgelopen nacht auto's uitgebrand. Aan de Noordpolderkade in Den Haag vloog rond 1.00 uur een geparkeerde wagen in brand. De vlammen sloegen uit de motorkap. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte. Ook een voertuig dat ernaast stond liep brandschade op.
Aan de Gedenklaan in Gouda was het even na 2.30 uur raak. Een auto die daar stond geparkeerd brandde helemaal uit. Later in de nacht, tegen 3.00 uur, werd de brandweer opgeroepen naar de Oostbuurtseweg in De Lier. Op het terrein van een bedrijf ging een bestelbus met een aanhanger in vlammen op. De oorzaak van de branden is nog onbekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.
De autobrand aan de Noordpolderkade in Den Haag
De autobrand aan de Noordpolderkade in Den Haag © Regio15