112-nieuws | Brand in dak Leiden - Supporter Feyenoord opgepakt voor bedreigingen

De brand ontstond in het dak
De brand ontstond in het dak © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 23 januari. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Feyenoordsupporter uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden

Bij het onderzoek naar misdrijven door de harde kern van Feyenoord heeft de politie een twaalfde verdachte aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel die zondagmiddag is opgepakt voor de wedstrijd van Feyenoord tegen Ajax, meldde de politie maandag. De man zou betrokken zijn geweest bij spandoeken met ernstige bedreigingen en beledigingen afgelopen mei in Tirana rond een wedstrijd tegen AS Roma.
De politie had vrijdagochtend al elf andere leden van de harde kern van Feyenoord aangehouden, onder meer uit Den Haag, Gouda en Rijswijk. Ze worden verdacht van bedreiging, belediging, intimidatie en brandstichting. De man uit Nieuwerkerk aan den IJssel stond vrijdag al op het lijstje van aan te houden verdachten, maar was toen onvindbaar. Agenten zagen de gezochte man zondag in een café in de omgeving van de Kuip, waarna hij kon worden opgepakt.

Brand bij Universiteit Leiden

In het dak van een gebouw van de Universiteit Leiden heeft maandagmiddag brand gewoed. De brand ontstond in het dak van het gebouw, bij de oude Universiteitsbibliotheek.
Door de brand is het gebouw korte tijd ontruimd geweest. Enkele tientallen mensen moeten het gebouw tijdelijk verlaten. De brandweer laat weten dat de brand inmiddels afgeblust is en dat iedereen weer terug naar binnen mag. Over de schade is volgens een woordvoerder nog niks te zeggen.

Bedreiging bij partycentrum, vrouw aangehouden

Bij partycentrum Zichtenburg in Escamp is zondagavond een 27-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Dat gebeurde nadat een andere vrouw had aangegeven bedreigd te zijn, meldt mediapartner Den Haag FM.
Rond tien voor acht kreeg de politie meerdere meldingen over een bedreiging in het partycentrum aan de Zichtenburglaan. Op de locatie zelf gaf een vrouw aan bedreigd te zijn door een andere vrouw. Een 27-jarige vrouw uit Rotterdam werd even later in het partycentrum aangehouden.

Overval op tankstation

Een tankstation aan de Burgemeester Van Reenensingel in Gouda is maandagochtend rond zeven uur overvallen. Dat meldt de politie. 'De overvaller vluchtte nog voordat hij iets buit kon maken het tankstation uit in de richting van de Plaswijckweg.'
Het tankstation is gesloten terwijl de politie onderzoek doet. Ook is er een signalement van een verdachte: een man van 1.60 meter, opvallend donkere wenkbrauwen, zwarte regenjas en een zwarte broek met een witte streep.

Nacht vol brandjes

De brandweer heeft in de avond en nacht van zondag op maandag drie kleinere branden in woningen geblust. Zo was de brandweer in actie in de Menninckstraat in Scheveningen, waar er in de keuken een brandje woedde. Aan het Westlandseplein in Den Haag was ook een brandje op een volgestouwd balkon. De brandweer gooide daarbij enkele smeulende toiletrollen op het plein om te kunnen blussen.
In Naaldwijk was er een schoorsteenbrand, die met een speciale techniek gedoofd kon worden. Bij dat ramoneuren haalt de brandweer een stalen ketting met hoekijzers door de schoorsteen, waardoor de brandende delen loskomen en doven.
Brandweer gooit wc-rollen naar beneden om te kunnen blussen
Brandweer gooit wc-rollen naar beneden om te kunnen blussen © Regio15