112-nieuws | Jongen van 13 beroofd van tas - Tiener vast voor gewapende overval

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 24 januari. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Tiener vast voor gewapende overval

Een 17-jarige jongen uit Den Haag is dinsdag aangehouden, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een overval in Haarlem. Bij die overval, in oktober vorig jaar, werden de bewoners bedreigd met een vuurwapen en werd geld geëist.
Naast de Hagenaar zijn ook drie verdachten uit Haarlem, Stein (Limburg) en Rotterdam aangehouden. In die plaatsen heeft de politie ook doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn meerdere spullen in beslag genomen.

Jongen (13) beroofd van tas op station HS

Op station Den Haag Hollands Spoor is een 13-jarige jongen beroofd van zijn tas. Daarbij is hij verschillende keren op zijn hoofd geslagen. De beroving was zondag 15 januari, meldt de politie dinsdag.
De jongen stapte rond 19.15 uur uit tram 16 bij de tramhaltes voor station Hollands Spoor om vervolgens over te stappen op tram 12. Toen hij naar lijn 12 liep, kwamen er drie jongens voor hem staan. Achter hem stonden op dat moment ongeveer zeven jongens. Een van hen riep dat hij zijn tas af moest doen. Dat deed hij niet, waarna een van de jongens zijn tas wegtrok.
De jongens renden daarna direct weg in de richting van de Albert Heijn. Het slachtoffer rende nog achter de jongens aan, maar werd toen door één van de jongens tegen zijn hoofd geslagen. De politie is op zoek naar getuigen van deze gewelddadige straatroof.

Schuur in brand in 's-Gravenzande

Aan de Maasdijk in 's-Gravenzande is in de nacht van maandag op dinsdag een schuur uitgebrand. De melding kwam rond 3.30 uur binnen, waarna al snel werd opgeschaald naar middelbrand.
De schuur is verloren gegaan. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend.
Brand in een schuur aan de Maasdijk in 's-Gravenzande
Brand in een schuur aan de Maasdijk in 's-Gravenzande © VR Press

Zoektocht na vondst deelscooter

In een sloot langs Aan het Verlaat in Delft heeft de brandweer maandagavond gezocht naar een mogelijk vermiste persoon. Langs de oever lag een verlaten deelscooter. Er werd niemand aangetroffen.