Zoekactie naar vermiste Jim (26) levert niets op

Vrijwilligers van het Veteranen Search Team zijn in Delftse Hout op zoek
Vrijwilligers van het Veteranen Search Team zijn in Delftse Hout op zoek © District8
DELFT - De politie en het Veteranen Search Team hebben zondag in recreatiegebied Delftse Hout gezocht naar de vermiste Jim. De 26-jarige man uit Delft is al anderhalve week spoorloos. 'Er wordt daar gezocht omdat het voor Jim een bekend gebied is', vertelde een politiewoordvoerder. Na uren zoeken werd de actie om 17.00 uur gestaakt, zonder resultaat.
Jim was sinds donderdag 12 januari vermist. Hij is voor het laatst gezien op de St. Jorisweg in Delft. Hij woonde daar al jaren onder begeleiding, vertelde zijn halfzus Wendy eerder aan Omroep West. 'Het ging allemaal heel goed en ik ben begin deze maand nog samen met hem op pad geweest. Jim is echt een hele lieve man, ontzettend vrolijk en altijd geïnteresseerd in anderen.'
Zo'n 135 vrijwilligers van het Veteranen Search Team hebben zondag recreatiegebied Delftse Hout doorzocht. De politiewoordvoerster gaf aan dat er geen sprake is van een concrete tip of aanwijzing. Ook bij de Dobbeplas in Nootdorp is naar Jim gezocht.
Politie en vrijwilligers zoeken naar sporen van vermiste Jim
Nadat de man op 12 januari het huis van zijn moeder in Naaldwijk verliet, ontbreekt voor de familie ieder spoor. 'Diezelfde avond heeft hij nog wel gebruikgemaakt van internetbankieren op zijn mobiel, maar daarna is er niks meer van hem vernomen. Dat hij nu niet bereikbaar is, roept veel vragen bij mij op. Het is allemaal erg emotioneel en je gaat denken aan de raarste scenario's', vertelde Wendy.
Jim droeg bij zijn verdwijning waarschijnlijk een lichtgroene jas, een blauwe spijkerbroek en bruine schoenen. Hij is 1,70 meter lang en heeft grijsblauwe ogen. Hij kijkt een beetje naar beneden doordat zijn linkeroog afwijkt. Mensen die tips over de vermissing hebben, worden gevraagd contact op te nemen met de politie.
Het Veteranen Search Team bestaat voor een groot deel uit veteranen, oud-politiemedewerkers en oud-medewerkers van overige geüniformeerde beroepen. Ze ondersteunen vrijwilig zoekacties naar vermiste personen die door de politie worden gecoördineerd.