Kian helpt nichtje Eline op weg als popster met documentaire

Eline Garcia
Eline Garcia © Petrissa Romijn
LEIDEN - Eline Garcia (22) uit Den Haag heeft een droom en dat is popster worden. Die droom komt woensdag een beetje uit, want dan treedt ze op in het Leidse poppodium Gebr. de Nobel. Dit is extra bijzonder, want Eline heeft het syndroom van Down. Met hulp van haar neef Kian Danaie is het optreden tot stand gekomen, tot grote blijdschap van Eline: 'Kian heeft dit allemaal geregeld, ik hou van Kian, hij doet het zo goed.'
Eline zingt woensdagavond maar liefst acht nummers en het optreden is daarnaast het eindstuk van de documentaire 'Jaaa, dat wil ik' die haar neef Kian over haar maakt. 'Ik vroeg namelijk aan mijn nichtje wat ze er van zou vinden als we haar een podium zouden geven en het gaan filmen en dat was haar antwoord', zegt Kian in het radioprogramma Menno in de Middag.
Op de vraag waarom Eline graag een popster wil worden, antwoordt ze dat ze graag dvd's kijkt van mensen die zingen en dansen. 'Daar word ik heel blij van.' Kian hoopt met de documentaire anderen te inspireren: 'Misschien als ze Eline zien in de documentaire of live, dat ze denken van: dit is mooi. En dat meer mensen zulke kansen krijgen.'

Van zangles tot fotoshoot

Poppodium Gebr. de Nobel is een poppodium in Leiden waar veel grote artiesten hebben opgetreden. Het is niet gek dat Kian zo'n goede locatie heeft geregeld, hij is zelf hiphopartiest en dus bekend in de muziekwereld. Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen, is ook te zien in de documentaire.
v.l.n.r: cameraman, Gioia Parijs, Eline Garcia en Kian Danaie
v.l.n.r: cameraman, Gioia Parijs, Eline Garcia en Kian Danaie © Kian Danaie
Er kwam veel kijken bij Eline's weg om een popster te worden. 'Ze wordt echt klaargestoomd, zo gaat ze langs bij Gioia Parijs, een bekende kindartiest, krijgt ze een zangles en een fotoshoot, alles wat bij een artiest hoort', zegt Kian.
De documentaire 'Jaaa, dat wil ik' is deze zomer te zien bij Sleutelstad.