Criminele BMW-fetisjist vast voor tien autokraken

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Een 23-jarige man die een grote hoeveelheid auto-onderdelen in zijn bezit had, is opgepakt voor een reeks auto-inbraken. De verdachte werd vrijdag aangehouden in Den Haag tijdens een controle, meldt de politie woensdag.
De politie kreeg in december en januari verschillende meldingen binnen van auto-inbraken in de wijk Wateringse Veld. Al snel ontstond het vermoeden dat de inbraken door dezelfde persoon gepleegd werden. De teller staat nu op tien meldingen.
Vooral BMW's waren in trek bij de verdachte. Hij stal steeds verschillende onderdelen uit de auto's. Dankzij camerabeelden in de buurt van de auto's had de politie een duidelijk signalement van de man. Hij werd vrijdag aangehouden op de Nannie van Wehlstraat. Tijdens de controle is een grote hoeveelheid BMW-onderdelen gevonden. De man zit vast en staat volgende week voor de politierechter.

Meer auto-inbraken

In 2022 werden in Nederland meer auto-inbraken gepleegd dan het jaar ervoor, ook in onze regio. Den Haag gaat aan kop. Er werd 1840 keer ingebroken in auto's.
Bekijk hier de cijfers per wijk: