Vrouw bewusteloos door koolmonoxidevergiftiging, gered door brandweer

De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht
De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht © Regio15
DEN HAAG - Een vrouw is woensdagavond door de brandweer uit een huis aan de Aprochestraat in Den Haag gered. Ze was bewusteloos geraakt door koolmonoxidevergiftiging. Brandweerlieden die waren gealarmeerd hebben de vrouw uit de woning gehaald. Op straat kwam ze weer bij.
Toen de brandweer arriveerde stonden de vier kinderen van de vrouw al buiten. Zij zijn in een ambulance gecontroleerd, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De moeder is uiteindelijk zelf naar een ambulance gelopen. Zij is voor controle wel naar het ziekenhuis gebracht, laat de brandweer weten.
Waar de giftige en reukloze stof precies vandaan kwam, is nog niet bekend. De brandweer heeft omliggende huizen gecontroleerd op koolmonoxide, maar dat werd daar niet gemeten.
Koolmonoxide, ook wel bekend als CO, is een geurloos, onzichtbaar gas dat ontstaat wanneer bepaalde brandstoffen, zoals olie, gas of hout, niet volledig verbranden. Het voorkomt dat het bloed zuurstof kan opnemen. Per jaar overlijden in Nederland zo'n vijf tot tien mensen aan koolmonoxidevergiftiging.