112-nieuws | Vrachtwagen met aardappelen kantelt - Vier aanhoudingen voor bedreiging

© Media TV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 26 januari. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Vrachtwagen met aardappelen gekanteld

In Waddinxveen is maandagavond een vrachtwagen met aardappelen gekanteld. Het ongeluk gebeurde rond 19.00 uur bij een rotonde op de Kanaaldijk. Over de oorzaak ervan is nog niets bekend. Ook is onduidelijk hoe het met de chauffeur gaat.

Vier aanhoudingen voor bedreiging

De politie heeft zaterdagavond in de Fugastraat in Den Haag vier mensen aangehouden voor bedreiging. Ook werd er in het pand een vuurwapen aangetroffen.
In eerste instantie kwam de politie af op een melding over mogelijke vrijheidsberoving. Maar of daar echt sprake van was, is nog de vraag. 'De verhalen van de betrokkenen lopen uiteen', aldus de woordvoerder van de politie. Er wordt nog onderzoek gedaan naar wat zich exact heeft afgespeeld.

Auto belandt op zijkant midden in woonwijk

De bewoners van de Rhynenburcherlaan in Hazerswoude-Rijndijk keken maandagochtend waarschijnlijk raar op. In de straat is namelijk rond 10.00 uur een auto op de zijkant terechtgekomen. Daarbij raakte het voertuig ook een geparkeerde auto.
Vanwege het incident werden meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen. Uiteindelijk bleek dat niet nodig te zijn en lukten het de inzittenden om zelfstandig uit de auto te komen. Of de inzittenden gewond zijn geraakt door het ongeluk, is niet bekend. Ook is niet duidelijk hoe de auto op de zijkant is beland.
Het is niet bekend hoe de auto op de zijkant kon belanden
Het is niet bekend hoe de auto op de zijkant kon belanden © AS Media

Huis beklad met hakenkruizen

Een huis in de Van Koetsveldstraat in Den Haag is beklad met meerdere hakenkruizen. Daarnaast staan er Keltische of zonnekruizen op het pand, een rondje met een kruis erin, een symbool wat wordt beschouwd als een variant op het hakenkruis. Zowel op de gevel als op de ramen zijn de tekens gespoten.
Over de toedracht van de bekladding van de woning op de grens van de wijken Laakkwartier en Spoorwijk is niets bekend.
De symbolen op de woning
De symbolen op de woning © Regio15

Brand in appartement, omwonenden moeten binnen blijven

In een appartementencomplex aan de Haagse Voltastraat heeft maandagochtend rond 5.00 uur een brand gewoed. De brandweer heeft een persoon met een hoogwerker van een balkon gered. Zij is naar het ziekenhuis gebracht omdat hij rook had ingeademd, meldt de brandweer. Bewoners van de omliggende woningen moeten uit voorzorg binnen blijven. IN het complex is ongeveer een kwart van de woningen in gebruik als woonzorgcentrum voor verstandelijk gehandicapten.

Brand in restaurant, opvallend gat in raam

Bij restaurant Harem in Den Haag heeft maandagochtend rond 4.00 uur brand gewoed. In een van de grote ramen van het pand is een opvallend gat te zien, daarachter was de brand. Het restaurant is gevestigd op de Van Maanenkade, onder de kenmerkende roze studentenflat.
De brandweer heeft het vuur snel onder controle kunnen krijgen en is bezig het pand te ventileren. Op beelden is te zien dat in ieder geval de rookschade aanzienlijk is. De politie doet ter plaatse onderzoek naar de ingeslagen ruit.
Brand in restaurant harem in Den Haag
Brand in restaurant harem in Den Haag © District8

Politie zoekt naar verdachten in Voorburg

Maandagochtend vroeg heeft de politie met een helikopter gezocht naar een of meer verdachten in Voorburg. Op beelden is te zien dat in de buurt van een benzinestation bij station Laan van NOI in ieder geval een man gearresteerd is. De man heeft natte kleren, een deken om en wordt door ambulancepersoneel in de politieauto nagekeken. Waarom de politie naar de man op zoek was, is nog onduidelijk.
Op Twitter hebben meerdere mensen uit de buurt van Voorburg en de Haagse wijk Bezuidenhout zich afgevraagd waarom er zo vroeg een politiehelikopter laag boven hun wijk vliegt.

Elektrische deken vliegt in de brand

In een huis aan de Scholstraat in Scheveningen is in de nacht van zondag op maandag brand ontstaan nadat een elektrische deken vlam had gevat. Op beelden is te zien hoe de zwartgeblakerde deken op de stoep voor het huis is gegooid. Aan de natte vlek rondom de elektrische deken is te zien dat de brand met een plens water is geblust.
Of de gebruiker van de elektrische deken gewond is geraakt, is onbekend.

Gat in ruit HTM-tram

Een zijruit van HTM-tram 17 heeft in de nacht van zondag op maandag een gat opgelopen. Op beelden is te zien dat het raam geraakt is door een klein voorwerp, waarna er een soort doorgeschoten ster in de ruit zit.
Op 11 januari is in dezelfde buurt ook al een raam van een tram bekogeld. Toen sneuvelde de raam van een deur. Wat de oorzaak is van het gat in de ruit van tram 17 is nog onbekend.

Wijkagent voorkomt dat dronken vrouw gaat rijden

De Zoetermeerse wijkagent Rob Doorneveld vertelt op Twitter hoe hij heeft voorkomen dat een dronken vrouw is gaan autorijden. Een voorbijganger zag dat de vrouw onvast ter been was, maar wel op weg naar een geparkeerde auto. Hij heeft de politie ingeschakeld.
De wijkagent liet de vrouw blazen voordat ze kon gaan rijden. Aangezien ze te veel gedronken had, moest ze naar huis lopen.