112-nieuws | Overval op avondwinkel in Den Haag

Een avondwinkel werd woensdagavond in Den Haag overvallen
Een avondwinkel werd woensdagavond in Den Haag overvallen © Regio 15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 1 februari. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Overval op avondwinkel in Den Haag

De Poolse avondwinkel 'Ideaal' op de Dierenselaan in Den Haag is woensdagavond overvallen. Of er iets is buitgemaakt, is nog niet bekend. 'We hebben een melding gekregen', zegt een woordvoerder van de Haagse politie-eenheid. 'Er wordt vooralsnog onderzoek gedaan. Het lijkt erop dat er geen gewonden zijn gevallen.'

Jongeren stichten brand in kas

In een leegstaande kas op het Kanaalpad Noord-West in Rijnsburg heeft woensdagmiddag brand gewoed. Volgens de politie hebben jongeren brand gesticht. Van deze jongeren zijn foto's gemaakt toen zij wegrenden.
De politie roept de jongeren op zich te melden, om het gesprek aan te gaan. Ook willen agenten de ouders van de jongeren aan de tand voelen. Zij kunnen zich melden bij de politie in Katwijk.

Getuige vergist zich, geen wapen in auto

Politieagenten hebben dinsdagavond in Boskoop met getrokken pistolen een automobilist aangehouden. Een getuige dacht dat er in zijn auto een wapen lag, waarna de politie geen enkel risico nam. Op de Linnaeusweg werd de auto aan de kant gezet, om de bestuurder uit zijn auto te praten.
De man (20) uit Boskoop werd aangehouden en zijn auto werd doorzocht. Een vuurwapen werd niet gevonden. De Boskoper is weer vrijgelaten, zijn auto is in beslag genomen voor onderzoek.

Vrouw aan haren over de grond getrokken

De politie in Gouda is naarstig op zoek naar getuigen van een heftige mishandeling. Op woensdag 25 januari werd een vrouw die haar hond uitliet mishandeld door een andere hondeneigenaar. Dat gebeurde nadat het slachtoffer de man aansprak op zijn hond, die zich agressief gedroeg.
Het baasje was hier duidelijk niet van gediend en mishandelde de vrouw flink. Daarbij werd zij aan haar haren over de grond getrokken, zo is deze woensdag bekendgemaakt. Het incident gebeurde tussen 8.30 en 10.00 uur in recreatiegebied Goudse Hout. Op de Facebookpagina van de Goudse politie is een signalement gedeeld, in de hoop dat getuigen de verdachte herkennen.

Fietser geschept door auto

Een automobilist heeft woensdag een fietser geschept op het kruispunt van de Laan van Hoornwijck met de Madame Curielaan in Rijswijk. De fietser is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
De voorruit van de auto in Rijswijk is gesneuveld door de aanrijding
De voorruit van de auto in Rijswijk is gesneuveld door de aanrijding © District8