Agent lost waarschuwingsschoten in Leidschendam

Agenten losten twee waarschuwingsschoten
Agenten losten twee waarschuwingsschoten © Regio15
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Agenten hebben zondagochtend vroeg twee waarschuwingsschoten gelost bij een horecagelegenheid op de Damlaan in Leidschendam. Zij waren op dat moment naar de zaak gekomen omdat iemand zou hebben gedreigd met een vuurwapen. Toen een bezoeker niet luisterde, voelden de agenten zich genoodzaakt om twee waarschuwingsschoten te lossen, meldt de politie.
Zondagochtend rond 6.00 uur kreeg de politie een melding dat een bezoeker een vuurwapen bij zich zou hebben. Toen agenten de bezoekers op aanwijzingen één voor één naar buiten lieten gaan, luisterde een van de aanwezigen niet. Vervolgens loste een agent twee waarschuwingsschoten.
Alle bezoekers moesten mee naar het bureau om een verklaring af te leggen. Uit onderzoek bleek dat een 23-jarige man uit Den Haag degene zou zijn die heeft gedreigd met het vuurwapen in de horecagelegenheid. 'Het is niet dezelfde persoon als de persoon die niet luisterde waarna agenten twee waarschuwingsschoten losten', zegt een woordvoerder van de politie. In de horecagelegenheid werd later een nepvuurwapen gevonden. Wat er zich precies heeft afgespeeld wordt verder onderzocht.