Bouwvakker overleden na val op bouwterrein

Bij de werkzaamheden aan de Saturnusstraat is een bouwvakker overleden
Bij de werkzaamheden aan de Saturnusstraat is een bouwvakker overleden © Omroep West
DEN HAAG - Bij werkzaamheden in de Saturnusstraat in Den Haag is een bouwvakker overleden door een noodlottig ongeluk. Dat bevestigt de politie. Volgens ooggetuigen was de man op het dak aan het werk en is hij hierbij gevallen. Hij viel door het dak van het naastgelegen gebouw. De werkzaamheden zijn direct na het ongeval stilgelegd.
Het incident gebeurde maandagochtend rond 8.00 uur. Bouwvakkers waren hier aan het werk aan het pand naast de Surfpoel. Na het ongeluk kwamen direct meerdere ambulances naar de Saturnusstraat. Hulp mocht echter niet meer baten en de bouwvakker overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
De politie heeft de volledige straat rond het bouwproject afgezet. Ook zijn de werkzaamheden per direct stilgelegd. De aanwezige bouwvakkers zijn inmiddels ook al weg.
Bouwvakker overleden na val op bouwterrein
Het dodelijk ongeval is gebeurd op de bouwplaats van het project 'Frank is een Binck' van bouwbedrijf Stebru uit Nieuwerkerk aan den IJssel. In mei 2019 kwam er op een andere bouwplaats van Stebru in Den Haag een 24-jarige kraanmachinist om het leven. Stebru is voor dat ongeval vorig jaar vervolgd voor dood door schuld en overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet en veroordeeld tot een boete.
Stebru laat in een reactie weten verslagen te zijn door het ongeval. 'Wij zijn diep geschokt en verdrietig door het ongeval op maandagochtend 30 januari 2023 op ons project Frank is een Binck in Den Haag, waarbij een medewerker van de bouwplaats door het dak van een naastgelegen bestaand gebouw is gezakt. Er wordt momenteel onderzocht wat de medewerker daar deed en hoe hij daar gekomen is', zegt het bedrijf in een reactie. 'Onze gedachten gaan uit naar de familie en nabestaanden van het slachtoffer en zijn werkgever.'

Noodlottig ongeluk

Volgens de politie blijkt uit onderzoek dat het incident maandag een noodlottig ongeluk was. De Nederlandse Arbeidsinspectie doet verder onderzoek naar hoe dat kon gebeuren.