Telefoon en AirPods gestolen van 17-jarige jongen, verdachte nu nog onherkenbaar in beeld

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
ZOETERMEER - Een waarschijnlijk minderjarige verdachte van een straatroof in Zoetermeer krijgt van het Openbaar Ministerie een week de tijd om zich te melden bij de politie. Beelden waarop hij is te zien, worden nu nog onherkenbaar getoond. Als niet bekend wordt wie het is, zijn de herkenbare beelden op dinsdag 7 februari te zien in Team West. Het slachtoffer van de straatroof is geslagen en beroofd van zijn AirPods en zijn telefoon.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 31 januari. Meer zaken zijn hier te vinden.
Een 17-jarige jongen is op 26 juli vorig jaar samen met een vriend op RandstadRailstation Meerzicht in Zoetermeer. Op de trap naar beneden komen ze langs een groepje jongens, die hen er niet zomaar langs laten. Eén van hen wil de portemonnee van het slachtoffer hebben en geeft hem een klap in zijn gezicht. De jongen zet het op een rennen, maar twee jongens uit de groep gaan achter hem aan.
Bij winkelcentrum Meerzicht wordt hij klemgezet en gedwongen om zijn AirPods en telefoon af te geven. Daarbij wordt hij opnieuw in zijn gezicht geslagen. Nadat de twee er met de spullen vandoor zijn, belt de vriend de 17-jarige jongen zijn moeder. Die gaat meteen samen met zijn stiefvader richting het winkelcentrum.

Filmpje van verdachte

De stiefvader hoort van een getuige dat een groep jongens is weggerend in de richting van het Kadoelerbos. Daar ziet de man inderdaad een groep van zes à zeven jongens lopen. Eén van hen zet het op een rennen als hij merkt dat de man naar hen toe komt.
De man gaat achter de jongen aan, achterhaalt hem even verderop en maakt een filmpje van hem. De jongen bedekt zijn gezicht en roept dat hij niets heeft gedaan. Maar een getuige heeft gezien dat hij tijdens het wegrennen iets in het gras gooide. Dat blijkt de telefoon van het slachtoffer te zijn. Daarom ziet de politie hem als een van de verdachten van de straatroof.

Eerst geblurd

Omdat de verdachte waarschijnlijk minderjarig is, zijn de beelden nu nog geblurd. De officier van justitie geeft hem daarmee een week de kans zich te melden bij de politie. Ook tips over hem zijn deze week welkom. Als op dinsdag 7 februari niet bekend is wie het is, worden herkenbare beelden getoond.