Duikers vinden telefoon van vermoorde Esmee (14)

Esmee met haar paard
Esmee met haar paard © Instagram
LEIDEN - Duikers hebben de telefoon van de 14-jarige vermoorde Esmee gevonden in Leiden. De moeder van Esmee had aan de vrijwilligers van Recovery Divers gevraagd of zij de telefoon van haar dochter misschien terug konden vinden. Uiteindelijk werd de telefoon dinsdag gevonden in het water aan het Utrechtse Jaagpad in Leiden.
De moeder van Esmee was aanwezig tijdens het duiken. Het was een emotioneel moment voor de ouders, die nog altijd op zoek waren naar de telefoon van hun dochter.
De politie bevestigt dat de telefoon gevonden is. Volgens een woordvoerder is de telefoon voor het onderzoek niet meer nodig en zal het mobieltje dus bij de ouders van Esmee blijven.
Zie hier hoe een van de duikers de telefoon aan de moeder van Esmee overhandigt:
Vorig jaar zocht de politie op dezelfde plek verschillende keren naar de telefoon van Esmee, zonder resultaat. Het 14-jarige meisje werd op 30 december 2021 als vermist opgegeven en de volgende dag dood gevonden in een parkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. De inmiddels 33-jarige Olivier van de G., die een relatie met het meisje had, werd in november veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van het meisje. Tegen deze straf is hij in hoger beroep gegaan.
De plek waar Esmee's telefoon in het water werd gevonden
De plek waar Esmee's telefoon in het water werd gevonden © Omroep West