Meisje (17) moet nepagent oraal bevredigen: 'Ze vertrouwt niemand meer'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
LEIDEN - 'Haar leven veranderde die avond in een nachtmerrie.' De moeder van een 17-jarig meisje zit vol woede over wat haar dochter overkwam. De tiener werd in februari vorig jaar slachtoffer van een verkrachtingszaak in Leiden, waarbij de dader zich als een nepagent voordeed. Verdachte Hamza N. ontkent alle beschuldigingen: 'Dat ben ik niet.' Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de zaak zo ernstig, dat zes jaar celstraf gepast is.
Het minderjarige meisje krijgt begin februari 2022 een appje van haar ex op Snapchat. Of zij bij een afspraak in stadspark Leidse Hout kan zijn om hem te ondersteunen. De 17-jarige gaat het park in, maar komt haar ex niet tegen. Wel stuit ze op een onbekende man die haar steeds verder in het donkere, koude bos dwingt.
De man drukt een pistool tegen haar hoofd en zegt dat zij hem oraal moet bevredigen. Het OM ziet dat als verkrachting. Als iemand zijn hond uitlaat en het meisje ziet, is de nachtmerrie voorbij.

Dna op onderbroek

De onbekende man moet de 23-jarige Hamza N. geweest zijn, denkt het OM. Hij heeft namelijk geld tegoed van de ex van het meisje, en geeft deze ex eerder de opdracht 'een chick te regelen'. De tiener zou dan een 'vereffening' van de schuld zijn, maar dan in natura.
Er is genoeg bewijs, stelt het Openbaar Ministerie. Zo is bij de verdachte thuis een pistool gevonden, het signalement van de kleding klopt en er zit dna-materiaal op zijn onderbroek. Hamza N. laat in de rechtbank weinig van zich horen, behalve dan 'dat ben ik niet'. Hij zegt niet in het park geweest te zijn, maar in het restaurant van zijn ouders verderop in Leiden.

'Haar leven veranderde in een nachtmerrie'

De moeder van het 17-jarige meisje spreekt uitgebreid over de impact van de verkrachting op haar dochter. 'Haar leven veranderde die avond in een nachtmerrie. Ze vertrouwt niemand meer. Jij hebt de vreugde en het licht uit de ogen van mijn dochter gestolen', zegt ze tegen de verdachte.
Maar de verdachte lijkt meer op zijn kerfstok te hebben. Zo komt hij in het onderzoek in beeld als verdachte van een aanranding in maart vorig jaar in Katwijk. Ook dan doet de dader zich voor als nepagent.

Ontuchtig betast door nepagent

Op die bewuste 15 maart volgt een bestelbusje een vrouw van Den Haag naar Katwijk. De bestuurder van het busje stapt uit, doet zich voor als agent en vertelt dat de vrouw 49 kilometer per uur te hard rijdt. De man draagt handboeien en pepperspray en bij haar 'fouillering' raakt hij de billen, borsten, buik en vagina van de vrouw.
Ook in deze zaak gaat dus de verdenking uit naar de nepagent. Zo zoekt hij eerder op het internet naar 'je voordoen als politieagent'. Bovendien wijst de officier van justitie op de attributen die thuis bij N. zijn gevonden. 'De verdachte denkt hiermee weg te komen, maar dat mag hij niet.'

Celstraf en smartengeld geëist

De verkrachting noemt ze ‘heftig’ en ‘luguber’ en de aanranding ‘hondsbrutaal en heel kwalijk’. Ze eist zes jaar celstraf onvoorwaardelijk en 15.000 euro smartengeld, waar de advocaat van het 17-jarige meisje in de rechtszaal om vraagt.
De rechtbank doet op 15 februari uitspraak. Overigens zou de zaak van verdachte Hamza N. al in december dienen, maar toen bleef hij tot ieders verrassing in zijn cel. Toen zou hij - na een operatie van een sportblessure - onder invloed zijn van pijnstillers en vond hij het beter om in de gevangenis te blijven.