Vader koopt kaartje, zoon (7) stapt al in trein die vertrekt

De jongen wordt door de politie meegenomen
De jongen wordt door de politie meegenomen © Wijkagenten Woerden
LEIDEN - Een mooi avontuurtje. Zo zal een jongetje van zeven terugkijken op zijn treinreis. Het kind was op station Utrecht Centraal in de trein naar Leiden gestapt, terwijl zijn vader nog druk bezig was bij de kaartjesautomaat.
Toen de man doorkreeg dat zijn zoontje al was ingestapt, waren de deuren al dicht. Vervolgens vertrok de trein richting Woerden, Alphen aan den Rijn en Leiden. Het duurde echter niet lang voor het knaapje werd ontdekt: de conducteur zag hem zitten en schakelde de politie in.
Het ritje was daardoor van korte duur, want al bij Woerden werd hij door de politie uit de trein gehaald. 'Toen we bij de conducteur kwamen, zagen we daar een vrolijke en rustige jongen met grote interesse naar ons kijken', meldt de politie donderdagmiddag.

Hereniging

Overigens was de vader daarmee nog niet meteen gevonden. 'Hij was van buitenlandse afkomst en woonde met zijn familie nog maar kort in Nederland', vertelt de politie over het jongetje. 'De taalbarrière maakte de zoektocht naar z'n vader een stuk lastiger.'
Maar doordat ook de school van het jongetje de politie belde, konden agenten via via ook met de vader in contact komen. 'Wij hebben de jongen meegenomen in de dienstauto en bij zijn vader teruggebracht.' Eind goed, al goed. 'De jongen leek het een mooi avontuur te vinden, vader iets minder. Na de ontlading van alle stress konden vader en zoon weer samen op pad.'