Arlette (52) in eigen woning gewurgd

Carlos V. in de rechtbank
Carlos V. in de rechtbank © Theresa Hartgers
ALPHEN AAN DEN RIJN - De 52-jarige Arlette is gewurgd in haar eigen woning aan de Groenoord in Alphen aan den Rijn. Dat bleek tijdens de eerste pro formazitting in de zaak tegen haar vriend Carlos V. Hij had op het moment mogelijk een psychose. 'Ik was slachtoffer van een ziekte, een psychose. Ik wil vergiffenis vragen aan de familieleden,' verklaarde de 30-jarige verdachte uit Venezuela. Arlette werd op 19 oktober dood gevonden.
De politie ontdekte het lichaam van Arlette na de aanhouding van een verwarde man, waarschijnlijk Carlos V. De arrestatie van de man leidde naar het huis aan de Groenoord. Daar woonde Arlette samen met haar 23-jarige zoon. Die werd ook opgepakt, maar al snel weer vrijgelaten. Hij is geen verdachte meer in de zaak.
Carlos V. woonde in huis bij Arlette, hij was haar vriend. Wat er op 19 oktober in de woning is gebeurd, is niet duidelijk geworden tijdens de eerste niet-inhoudelijke zitting. Arlette is door verwurging om het leven gekomen. Carlos V. wordt in het Pieter Baan Centrum onderzocht.

Verhoorder mishandeld

De verdachte heeft nog geen verklaring afgelegd. 'Dat is nog niet gelukt', zegt de officier van justitie. Carlos V. wordt ook verdacht van de mishandeling van een politieverhoorder. Hij zou haar hebben vastgepakt, waarna ze viel. 'Dat geeft aan hoe het verhoor verliep.' Als de rechter de 30-jarige man vraagt of hij wel van plan is een verklaring af te gaan leggen, zegt hij volmondig ja.
De volgende zitting is in april, ook die is nog niet inhoudelijk.