Periode voor 'gouden tip' in coldcase verdwenen Jaïr Soares verlengd

Jaïr Soares
Jaïr Soares © Politie
MONSTER - De Peter R. de Vries Foundation verlengt de periode waarin aanspraak gemaakt kan worden op 250.000 euro voor de gouden tip in de coldcase van de vermiste Jaïr Soares. In de nacht van vrijdag op zaterdag zou de periode eigenlijk aflopen, maar instanties in Kaapverdië en Portugal willen nog aandacht geven aan de zaak.
De periode is verlengd met zes weken tot en met 18 maart 2023, 'zodat ook tipgevers uit deze landen nog aanspraak kunnen maken op 250.000 euro'.
Jaïr Soares verdween in 1995 op 7-jarige leeftijd van het strand in Monster. Hij speelde tikkertje buiten bij een strandtent, terwijl zijn vader naar binnen was gegaan om patat te bestellen. Een grote zoektocht leidde tot niets en er is nooit meer iets van het jongetje gehoord of gevonden.

Verouderingsfoto

De Peter R. de Vries Foundation heeft, sinds de bekendmaking van het uitloven van het bedrag op 4 augustus 2022, onder meer een flyeractie gehouden. 'Ook is er afgelopen januari aandacht gevraagd via social media in Portugal en Kaapverdië door een verouderingsfoto te delen van hoe Jaïr er mogelijk nu op 35-jarige leeftijd uit zou zien.' De familie van het kind komt oorspronkelijk uit Portugal en Kaapverdië, de Peter R. de Vries Foundation wil onderzoeken of er 'een mogelijkheid is dat Jaïr in 1995 hierheen is ontvoerd'.
Het afgelopen half jaar zijn er meer dan 125 tips binnengekomen over de vermissing. Concrete tips zijn, in sommige gevallen anoniem, doorgestuurd naar het coldcaseteam van Den Haag. 'Het team is momenteel nog steeds bezig met het uitrechercheren van deze tips.'