Wegpiraat van weg geplukt, rijdt al 14 jaar rond zonder rijbewijs

De auto is door de politie in beslag genomen
De auto is door de politie in beslag genomen © Verkeerspolitie Den Haag
DEN HAAG - Een automobilist is zaterdagochtend door de politie van de A4 gehaald, omdat hij - in de auto van zijn vrouw - met 163 kilometer per uur over de snelweg raasde. De man, die al veertien jaar zonder rijbewijs bleek rond te rijden, probeerde de politie nog van zich af te schudden. Maar twee motoragenten trokken uiteindelijk aan het langste eind.
De man werd met hoge snelheid gezien en kreeg daarom een stopteken. Volgens de politie had de bestuurder daar in eerste instantie lak aan en besloot hij 'een andere weg te volgen'. Niet veel later stond de wegpiraat toch langs de kant van de weg, in principe om zijn rijbewijs te moeten inleveren.
Maar er viel weinig in te vorderen, meldt de politie zaterdagmiddag. Het rijbewijs van de man werd in 2009 al ingevorderd. Tóch werd hij in de afgelopen veertien jaar nog meerdere keren gepakt tijdens het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Zijn roze pasje is uiteindelijk zelfs ongeldig verklaard.
Twee agenten haalden de automobilist van de A4
Twee agenten haalden de automobilist van de A4 © Verkeerspolitie Den Haag
De man moest zaterdagochtend op zoek naar alternatief vervoer. Hij mocht niet meer verder rijden. En de auto van zijn vrouw, waarin hij reed, is in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie (OM) beslist later of de wagen ooit nog terugkomt.