112-nieuws | Kat wacht reddingspoging brandweer niet af - Brand in appartementencomplex

Brandweer versus kat in Delfgauw
Brandweer versus kat in Delfgauw © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zondag 5 februari. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Brand in appartementencomplex in Leiden

Een appartementencomplex aan de Gorterstraat in Leiden is zondag aan het einde van de middag ontruimd na een brand in een van de woningen. Alle bewoners van het drielaagse gebouw staan veilig op straat, terwijl de brandweer de brand aan het blussen is. De brand is inmiddels onder controle, maar de woning op de eerste verdieping waar de brand is ontstaan is volledig verwoest, zo laat de brandweer weten. De woningbouwvereniging staat de bewoner bij in de zoektocht naar een tijdelijk onderkomen.

Busje te zwaar beladen, vracht 2 ton waard

De politie in Krimpenerwaard heeft een zwaarbeladen bestelbusje gestopt met een zweer waardevolle lading. Het bleek duizend kilo ferroniobium, een grondstof in de staalindustrie te vervoeren met een waarde van 200.000 euro. Het busje reed in de nacht van zaterdag op zondag op de Wetering West in Lekkerkerk toen de politie besloot het voertuig te controleren.
Waar de ferroniobium vandaan komt is onduidelijk. De politie heeft de bestelbus en de kostbare lading in beslag genomen.

Kat wacht reddingspoging brandweer niet af

De brandweer is zondagmiddag in de weer geweest om een kat uit de boom aan het Stuiverpad in Delfgauw te halen. Met een kooi in de hand probeerde een brandweerman in een hoogwerker het huisdier te pakken te krijgen, dat op een hoge plek in de boom zat en er niet uit leek te kunnen.
Na een aantal pogingen van de brandweerman was de kat het zat. Hij sprong zelf uit de boom en ging er over de stoep en het fietspad vandoor.

Aanhouding voor steekpartij Bergambacht

De politie heeft iemand aangehouden voor de steekpartij die zaterdag plaatsvond in Bergambacht. Het zou gaan om een incident in de relationele sfeer. De aanhouding was later in Schoonhoven. De politie is de verdachte dankzij hulp van getuigen op het spoor gekomen.
Bij de steekpartij aan de Hogedijk viel één gewonde. Na de melding kwam er veel hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, ter plaatse. Het slachtoffer is met meerdere steekwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Telefonerende automobilist vecht met wijkagent

Een Delftse wijkagent had zaterdagavond zijn handen vol aan een telefonerende automobilist. De politieman zag de bestuurder rijden op de A4 met meer aandacht voor zijn telefoon dan voor de weg en het overige verkeer. Toen de politie hem een stopteken gaf leek hij te volgen, maar hij ging er op de afrit snel vandoor.
Na een korte achtervolging, had de agent hem toch klemgereden. Daarop ging de automobilist het gevecht met de politieman aan. Uiteindelijk is hij aangehouden en zonder zijn telefoon in de cel gezet. De wijkagent noemt de opeenvolgende acties van de man 'dom, dommer, domst'.