Slachtoffer fatale steekpartij Delft is vrouw (33), verdachte in België gearresteerd

De straat waar de steekpartij zondagochtend was
De straat waar de steekpartij zondagochtend was © ANP
DELFT - Het slachtoffer van de dodelijke steekpartij, zondagochtend in Delft, is een 33-jarige vrouw. Dat laat de politie weten. Het slachtoffer stierf ter plekke aan haar verwondingen. Een andere vrouw van 57 en een 55-jarige man raakten zwaargewond. Zij zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De fatale steekpartij was zondag rond 11.00 uur in de Delftse Frederik van Eedenlaan. Later is een 31-jarige man als verdachte aangehouden. Politieagenten rekenden hem in de buurt van Antwerpen in België in. Hij kon onder meer worden opgespoord door een politiehelikopter en via ANPR-camera's. De Belgische politie liet eerder zondag al aan Omroep West weten dat er inderdaad een achtervolging was geweest.
'Hoewel het onderzoek nog in volle gang is, wijzen de eerste bevindingen er op dat de aard van het incident vermoedelijk in de relationele sfeer gezocht moet worden', meldt de politie. 'Uitgebreid onderzoek moet dit verder uitwijzen.' De Frederik van Eedenlaan is afgezet met zwarte hekken.

'Dit raakt alle betrokkenen'

Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft zondagmiddag een bezoek gebracht aan de buurt waar de steekpartij plaatsvond. 'Dit raakt alle betrokkenen diep, ik leef zeer met hen mee.'
Buurtbewoners vertellen wat ze hebben gezien:
Dode en twee zwaargewonden bij steekpartij in Delft