Man uit België bekent dodelijke steekpartij Delft op Facebook

De straat waar de steekpartij zondagochtend was
De straat waar de steekpartij zondagochtend was © ANP
DELFT - De 31-jarige verdachte die vastzit voor een dodelijke steekpartij in Delft plaatste kort voor zijn arrestatie een bekentenis op Facebook. 'Ik heb net drie mensen neergestoken, onder wie degene van wie ik hield.' En even later: 'Sorry Ieder1.' Volgens de Belgische krant het Gazet van Antwerpen stak Juanito V. zijn 33-jarige ex-vriendin dood. Haar ouders raakten zwaargewond en liggen in het ziekenhuis.
Juanito V. arriveert zondagochtend rond 11.00 uur in de Delftse wijk Voorhof, waar zijn ex-vriendin en haar ouders wonen. Bij hun woning aan de Frederik van Eedenlaan in Delft steekt hij het stel van 55 en 57 neer en zijn 33-jarige ex. Die overlijdt ter plekke. V. wordt snel na de steekpartij klemgereden op de ring van Antwerpen, nadat een getuige het Belgische kenteken van zijn auto doorgeeft aan de politie.
De 31-jarige verdachte komt uit Heist-op-den-Berg in de buurt van Antwerpen, meldt de politie. De Antwerpse krant sprak met vrienden en kennissen van de man. Ze omschrijven hem als iemand die het niet makkelijk heeft gehad in zijn leven. Hij zou de 33-jarige vrouw die hij doodstak hebben leren kennen via een datingsite. 'Hij vertelde niet veel over die relatie', zegt een vriendin. 'Het was af, en weer aan. Af en aan. Juanito werd daar heel onzeker van. Het meisje zou het nu definitief uitgemaakt hebben. Hij heeft al zoveel meegemaakt in het leven, het moet hem teveel zijn geworden. We zijn er niet goed van.'

Verbijsterd door Facebookbericht

Het berichtje dat Juanito V. op Facebook plaatste, zorgt voor verbijstering en verwarring bij zijn vrienden. 'Hou je sterk, we zijn er voor u', reageert iemand. 'Ik steun je door dik en dun maatje', schrijft iemand anders. Zij weten dan nog niet dat hij daadwerkelijk een bloedbad heeft aangericht in Delft.
V. zit vast in Antwerpen. Maandag wordt hij overgeleverd aan Nederland. De bewoners van de Frederik van Eedenlaan zijn geschokt. Een buurjongen zag het voor zijn ogen gebeuren: 'Ik was buiten en ik zag een man met een mes. Hij stak. Twee mensen waren buiten, één was in het huis. Er was overal bloed. Hij reed weg in een auto met een wit kenteken.'