Buurtbewoners dodelijke steekpartij Delft: 'Rust zacht meisje'

Op de plek van de steekpartij wordt uitgebreid onderzoek gedaan
Op de plek van de steekpartij wordt uitgebreid onderzoek gedaan © ANP
DELFT - 'Het voelt zo raar en leeg. Een jonge vrouw is van haar leven beroofd', zegt een buurvrouw maandag terwijl ze kijkt naar het huis waar een dag eerder een 33-jarige vrouw werd doodgestoken. De vrouw, die moeder is van een dochtertje, overleed ter plekke. De 31-jarige verdachte is maandag overgeleverd aan Nederland.
Maandagmiddag knipt een vrouw met een schaar een laatste stukje politielint van een paal. De buurtbewoners leven mee met hun buren. 'Ingrid en Ed, veel sterkte. Rust zacht meisje', staat op een kaartje die bij een bos rozen zit. Eerder op dag zijn al drie witte tulpen neergelegd bij het huis op de Frederik van Eedenlaan in Delftse wijk Voorhof.
De buurvrouw ziet de verdachte een dag eerder vroeg heen en weer rijden in de straat. Ook een buurman ziet dat. De verdachte klopt op het raam en steekt het 33-jarige slachtoffer. Later worden ook haar ouders neergestoken. Zij zijn inmiddels buiten levensgevaar. Ook het dochtertje van de overleden vrouw is op dat moment in het huis. Het is niet duidelijk of de verdachte de vader van het meisje is.

Verdachte overgeleverd

'Het is een gruwelijke gebeurtenis. Echt onvoorstelbaar', zegt de buurvrouw. Het onderling contact tussen de buren is naar eigen zeggen goed. 'Het is heel heftig. Het is net een dorpje en het heeft enorme impact', vertelt een andere vrouw.
De 31-jarige verdachte wordt zondagmiddag klemgereden en aangehouden in België. Hij is maandag in Antwerpen voorgeleid en vervolgens overgeleverd aan Nederland, meldt de onderzoeksrechter van Antwerpen aan Omroep West. Volgens het Gazet van Antwerpen zou het gaan om Juanito V.
De verdachte werd maandag door de Nederlandse politie opgehaald in België
De verdachte werd maandag door de Nederlandse politie opgehaald in België © Politie Den Haag
De ex van het slachtoffer zou zijn daad hebben bekend op Facebook. 'Wij hebben dit bericht ook gezien en doen onderzoek naar de herkomst van het bericht. In verband met de privacy van de verdachte doen wij geen uitspraken over de identiteit', zegt een woordvoerder van de Nederlandse politie.
De verdachte vluchtte na de steekpartij naar België. De politie maakte onderstaande beelden van de achtervolging.