Telefoon en airpods gestolen van 17-jarige jongen

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
ZOETERMEER - De waarschijnlijk minderjarige verdachte van een gewelddadige straatroof in Zoetermeer heeft zich niet binnen een week bij de politie gemeld en is daarom nu herkenbaar in beeld. Vorige week waren die beelden nog geblurd te zien in Team West. Het slachtoffer van de straatroof is geslagen en beroofd van zijn AirPods en telefoon.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 7 februari. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Dankzij een tip na de uitzending is vrijdagochtend 10 februari een minderjarige jongen aangehouden als verdachte. Bedankt voor het meedenken!
Een 17-jarige jongen is op 26 juli vorig jaar samen met een vriend op station Meerzicht in Zoetermeer. Op de trap naar beneden komen ze langs een groepje jongens. Eén van hen wil zijn portemonnee hebben en geeft het slachtoffer een klap in zijn gezicht. Die zet het op een rennen, maar twee jongens uit de groep gaan achter hem aan.
Bij winkelcentrum Meerzicht wordt hij klemgezet en gedwongen om zijn AirPods en telefoon af te geven. Daarbij wordt hij opnieuw in zijn gezicht geslagen. Nadat de twee er met de spullen vandoor zijn, belt de vriend de 17-jarige jongen zijn moeder. Die gaat meteen samen met zijn stiefvader richting het winkelcentrum.

Filmpje van verdachte

De stiefvader hoort van een getuige dat een groep jongens was weggerend in de richting van het Kadoelerbos. Daar ziet de man inderdaad een groep van zes à zeven jongens lopen. Eén van hen zet het op een rennen als hij merkt dat de man naar hen toe komt.
De man gaat achter de jongen aan, achterhaalt hem even verderop en maakt een filmpje van hem. De jongen bedekt zijn gezicht en roept dat hij niets heeft gedaan. Maar een getuige heeft gezien dat hij tijdens het wegrennen iets in het gras gooide. Dat blijkt de telefoon van het slachtoffer te zijn. Daarom ziet de politie hem als een van de verdachten van de straatroof.

Eerst geblurd getoond

Omdat de verdachte waarschijnlijk minderjarig is, werden de beelden op 31 januari geblurd getoond. De officier van justitie gaf hem daarmee een week de kans zich te melden bij de politie. Omdat dat niet is gebeurd en ook nog niet bekend is wie het is, worden de beelden nu herkenbaar getoond.