Man (53) breekt neus en kaak bij mishandeling na opmerking over vuurwerk

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - De politie roept inwoners van de Haagse wijk Moerwijk op zich te melden als ze informatie hebben over een zware mishandeling op het Heeswijkplein. Een 53-jarige man is daar op oudejaarsdag zo zwaar mishandeld, dat hij zijn neus en kaak heeft gebroken. De man sprak een groep jongeren aan op het afsteken van vuurwerk. Hij kan zich niet herinneren wat er daarna precies is gebeurd.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 7 februari. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer loopt op zaterdag 31 december rond 16.15 uur over het Heeswijkplein in Den Haag. Bij een portiek ziet hij een groepje jongeren staan, die vuurwerk afsteken. Omdat het druk op straat is en de man het vuurwerk daarom gevaarlijk vindt, zegt hij er iets van. Als hij doorloopt, krijgt hij een strijker voor zijn voeten gegooid. Ook hier zegt de man iets van. Hij vraagt of de groep normaal kan doen en dat hij de politie gaat bellen.
Vervolgens wordt hij mishandeld. Het slachtoffer weet daar zelf niets meer van. Hij komt bij in de ambulance en is behoorlijk toegetakeld: hij heeft letsel in zijn gezicht en zelfs zijn kaak en neus gebroken. Het slachtoffer is zelfstandig ondernemer en is door de mishandeling weken uit de running, waardoor hij geen inkomsten heeft.
'Zorg dat het voor iedereen even leuk en veilig is hier', wijkagent Raymond Tijssen doet een oproep aan mensen die meer weten over de mishandeling:
Politie zoekt informatie over zware mishandeling - Team West
De politie is bezig met het onderzoek en komt daarom graag in contact met mensen die er iets van hebben gezien of gehoord. Mogelijk weet iemand wie er die middag tussen 16.00 en 16.30 uur vuurwerk afstaken op het Heeswijkplein. Ook camerabeelden kunnen helpen in het onderzoek.
Het Heeswijkplein in Den Haag
Het Heeswijkplein in Den Haag © Omroep West

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem