Overvaller gebruikt vuurwapen in Kruidvat om geld buit te maken

Politie in de winkel in de Haarlemmerstraat
Politie in de winkel in de Haarlemmerstraat © Regio15
LEIDEN - De man die maandagmiddag de Kruidvat in de Leidse binnenstad overviel, bedreigde een medewerkster met een vuurwapen. Dat meldt de politie dinsdag. De man ging ervandoor met een geldbedrag.
De man kwam vlak voor 18.00 uur met gezichtsbedekking op de drogist aan de Haarlemmerstraat binnen. Hij bedreigde een medewerkster met een vuurwapen, dwong haar de kassa open te maken en nam geld mee. Daarna rende hij de winkel uit en sloeg rechtsaf, richting de Vrouwenkerksteeg. Maandag was niet duidelijk dat het nog niet om een gewapende overval ging.
Agenten hebben in de omgeving naar de overvaller gezocht, maar hem niet gevonden. Het gaat om een man van ongeveer 1,75 meter. Hij droeg lichtgekleurde gezichtsbedekking, een zwarte Nike Air-trui met capuchon en witte sneakers. De politie is op zoek naar getuigen.

'Ik heb gelijk de politie gebeld'

Ondernemers in de winkelstraat reageren dinsdagmiddag geschrokken op het nieuws dat een medewerker van de Kruidvat is bedreigd met een vuurwapen. 'Hij was helemaal in het zwart gekleed en kwam als een gek naar buiten gerend. Ik zag nog net dat hij met gezichtsbedekking liep en heb daarna gelijk de politie gebeld', vertelt de 72-jarige Har Walenkamp van de naastgelegen drogisterij.
Een vrouw die in de Leidse winkelstraat werkt, is aangeslagen door wat er zich twee deuren verder heeft afgespeeld. 'Ik kwam gisteren even over 18.00 uur naar buiten en zag gelijk dat het mis was. De politie had toen al een deel van de straat afgezet en was op zoek naar de dader. Ik ben hier echt van geschrokken.'