112-nieuws | Betonwagen kantelt bij Leiden - Zeven aanhoudingen na drugsvondst

De gekantelde betonwagen ligt in de berm
De gekantelde betonwagen ligt in de berm © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 17 februari. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Betonwagen kantelt bij Leiden

Een betonwagen is vrijdagochtend gekanteld op de N206 bij Leiden. Het ongeluk gebeurde vlak voor 11.00 uur vlak voor de Lammebrug. Volgens omstanders is de chauffeur van de vrachtwagen niet gewond geraakt.
Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend. Een hijskraan gaat proberen de betonwagen weer rechtop te zetten. De N206 is daarom tussen de A4 en Leiden dicht. De rijbaan richting de A4 is wel weer open.
© Omroep West

Zeven aanhoudingen na drugsvondst in woning

De politie heeft woensdag zeven mensen aangehouden na de vondst van drugs in een Haagse woning. Dat meldt de politie op vrijdag. Er kwamen eerder meldingen binnen van drugsgerelateerde overlast in en om een huis aan de Gabriel Metsusstraat in de Schilderswijk.
In het pand werden na onderzoek verschillende verdovende middelen aangetroffen. De 29-jarige hoofdbewoner zal op vrijdag worden voorgeleid in de rechtbank.

Man pleegt overval met mes in avondwinkel

In een avondwinkel in Leidschendam is donderdagavond een overval gepleegd. Een man kwam rond 18.10 uur de winkel aan de Damlaan binnengelopen. Daar bedreigde hij de medewerker met een mes en dwong hem om geld en producten af te geven. De overvaller is er daarna met de buit vandoor gegaan in de richting van het Damplein.
Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt tijdens het incident. Daarnaast is er nog niemand aangehouden voor de overval. De politie is dan ook op zoek naar getuigen en camerabeelden van het incident.

Messen en drugs ontdekt tijdens controle op vliegveld

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagavond tijdens een veiligheidscontrole op Rotterdam The Hague Airport meerdere wapens en drugs aangetroffen. Een man werd aangehouden omdat hij diverse drugs, waaronder zakjes cocaïne, in zijn auto had liggen. Ook werden er meerdere bestuurders staande gehouden die onder invloed waren van drugs of alcohol. Daarnaast bleken tijdens de controle zeven personen in het bezit van een verboden mes.
Ook werd een aantal bestuurders aangehouden die geen rijbewijs bij zich hadden, in een niet-gekeurde auto reden of nog een openstaande boete of schulden hadden. De controle bij het vliegveld was een samenwerking van de Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, politie, douane en het Openbaar Ministerie om de veiligheid rond de luchthaven te vergroten.
De Koninklijke Marechaussee voert controles uit op Rotterdam The Hague Airport
De Koninklijke Marechaussee voert controles uit op Rotterdam The Hague Airport © Koninklijke Marechaussee

Buurtbewoners wakker getoeterd door brandende auto

In Delft heeft vrijdagochtend een brand gewoed in een geparkeerde auto. De brand ontstond rond 4.40 uur in de Juniusstraat. Na ongeveer een uur blussen, lukte het de brandweer om het vuur te doven.
De brand in de auto zorgde ervoor dat het voertuig lange tijd heeft geclaxonneerd waardoor buurtbewoners wakker werden. De brandweer heeft uiteindelijk de motorkap moeten forceren om de claxon te stoppen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Daarnaast is het onduidelijk hoe de brand is ontstaan.
De auto liep veel schade op door de brand
De auto liep veel schade op door de brand © District8