Account 18-jarige leerling bedreigde school Rijswijk gehackt

De jongen is door de politie aangehouden
De jongen is door de politie aangehouden © Regio15
RIJSWIJK - Het account van de 18-jarige jongen die vorige week dreigde met een schietpartij op zijn school in Rijswijk is gehackt. Daar gaat de politie vanuit, zo bevestigt een woordvoerder. De jongen uit Wateringen is wel nog verdachte in de zaak, maar het onderzoek van de politie richt zich op de hack. 'Hoe en door wie het account is gehackt is vooralsnog niet bekend', zegt de woordvoerder.
Zaterdagavond werd er een bericht via een intern communicatieportaal van de school gestuurd aan leerlingen, ouders en docenten van de school. 'Op maandag 6 februari gaan jullie er allemaal neergeschoten worden en in verband daarmee neem ik daarna mijn eigen leven', stond in het bericht, dat is ingezien door de NOS en calamiteitensite Regio15. Er werden foto's meegestuurd van drie dozen met daarin vuurwapens. Ook stond in mail dat hij 'overweldigd wordt door de druk van school' en 'de hele tijd gepest' wordt.
De verdachte werd zaterdagavond gearresteerd en zijn woning werd doorzocht. Hier werden geen wapens aangetroffen, meldde de politie zondag. De vader van de jongen zei toen al dat zijn zoon gehackt zou zijn. Na verder onderzoek gaat de politie hier nu ook vanuit.