Brand in fabriek Valkenburg na uren blussen onder controle

Bij de brand aan de Katwijkerweg komt veel rook vrij
Bij de brand aan de Katwijkerweg komt veel rook vrij © Omroep West
VALKENBURG - In een leegstaande fabriek in Valkenburg is dinsdag een grote brand uitgebroken. De brand is rond 11.15 uur ontstaan in het gebouw aan de Katwijkerweg. Vanwege de brand is een NL-Alert verstuurd.
De brandweer is met veel materiaal uitgerukt naar het industrieterrein. De Katwijkerweg is afgesloten voor verkeer, melden de politie en brandweer. Doordat de brand in een leegstaande fabriek woedt, gaat de brandweer ervan uit dat er geen mensen in het gebouw aanwezig waren toen de brand uitbrak.
Het gebied waarvoor een NL-Alert is verstuurd
Het gebied waarvoor een NL-Alert is verstuurd © Brandweer Hollands Midden
De brandweer heeft rond 15.15 uur een graafmachine opgeroepen om het pand af te breken waardoor de brandweerlieden beter bij de brandhaarden kunnen komen. Dit kan tot meer rookontwikkeling en overlast leiden. Drie kwartier later werd het sein brand meester gegeven. 'Wij zijn nog wel enige tijd bezig om de brand definitief te blussen', meldt een woordvoerder van de brandweer.
Bij de brand komt veel rook vrij die goed zichtbaar is in de omgeving
Bij de brand komt veel rook vrij die goed zichtbaar is in de omgeving © Regio15
Bij de uitslaande brand is veel rook vrijgekomen die goed zichtbaar is in de omgeving. De brandweer raadt aan om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten, ventilatie uit te zetten en mensen om je heen te helpen om uit de rook te blijven. Door de brand zijn brokstukjes van het pand neergekomen in de wijk eromheen. Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat er geen asbest tussen zat.
Hoe de brand is ontstaan wordt nog onderzocht.
Kijk hier naar de beelden van de brand:
Grote brand in fabriek Valkenburg