Camerabeelden en 'twee meisjes' gezocht na ongeluk waarbij tiener overleed

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan
De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan © Birdseventspictures
NOORDWIJKERHOUT - Er is nog veel onduidelijk over het dodelijke ongeval langs de Leidsevaart bij Noordwijkerhout, waarbij in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man om het leven kwam. De politie is daarom naarstig op zoek naar camerabeelden uit de omgeving en getuigen die iets hebben gezien. Specifiek wordt gezocht naar twee meisjes die 'mogelijk informatie hebben die van belang kan zijn'.
Het slachtoffer uit Hillegom lag naast zijn fiets toen hij werd gevonden door fietsers en een automobilist. 'Ondanks de hulp die zij geboden hebben en vervolgens de inspanningen van de hulpdiensten, is het slachtoffer ter plaatse overleden.' Na uitgebreid onderzoek en het horen van een aantal omstanders weet de politie nog steeds niet wat er precies is gebeurd.
'Eén van de scenario's is dat er een ander voertuig bij betrokken was, maar het kan ook zijn dat het om een noodlottig ongeval gaat', laat een woordvoerder weten. Daarom wil de politie in contact komen met mensen die camerabeelden hebben.

Twee meisjes gezocht

'Er waren ook voorbijgangers waarvan de gegevens door omstandigheden niet konden worden genoteerd. Ook met hen komen we graag in contact.' De politie heeft ook een Burgernet-melding verstuurd in de zoektocht naar getuigen.
Er wordt ook gezocht naar mensen die al wel met de hulpverleners hebben gesproken. 'In het bijzonder wordt gezocht naar twee meisjes, die mogelijk informatie hebben die in dit onderzoek van belang kan zijn.'
Duikers van de brandweer hebben in de sloot gezocht naar eventuele andere slachtoffers
Duikers van de brandweer hebben in de sloot gezocht naar eventuele andere slachtoffers © Birdseventspictures