Huisarts slachtoffer van steekpartij: 'Hij ligt op intensive care'

Agenten ter plekke bij het steekincident aan de Apeldoornselaan
Agenten ter plekke bij het steekincident aan de Apeldoornselaan © Regio15
DEN HAAG - Het slachtoffer van de steekpartij in de Haagse huisartsenpraktijk is een waarnemend huisarts. Hij ligt in het ziekenhuis op de intensive care. Dat meldt een woordvoerder van Hadoks, een organisatie van huisartsen in de regio Haaglanden, die namens de praktijk het woord voert.
De huisarts werd dinsdagochtend rond 10.30 uur neergestoken in de praktijk van Zuiderpark Huisartsen aan de Apeldoornselaan. De verdachte - een 38-jarige man uit Den Haag - werd daarna aangehouden door omstanders.
'We zijn enorm geschrokken door dit geweldsincident', reageert de woordvoerder van Hadoks. In verband met het onderzoek kan ze niets zeggen over de toedracht van de steekpartij. 'Het heeft veel impact, in eerste instantie op het slachtoffer en zijn familie, maar ook op de medewerkers van de praktijk.'

'Dit raakt ons ontzettend'

Ook de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is aangeslagen door het nieuws. 'Dit raakt ons ontzettend', zegt een woordvoerder van de LHV. 'Wij vinden het vreselijk dat zoiets gebeurt. Dit heeft grote impact op de praktijk en de medewerkers. We leven met hen mee.'
Wethouder Mariëlle Vavier van Volksgezondheid noemt de gebeurtenis 'afschuwelijk'. 'Mijn gedachten gaan uit naar het slachtoffer, zijn naasten en collega's', laat ze in een reactie weten. 'We wachten het onderzoek naar de toedracht en achtergrond van het steekincident af en we blijven de ontwikkelingen nauwgezet volgen.' Vavier benadrukt dat het voor iedereen belangrijk is dat zorgmedewerkers veilig hun werk kunnen doen.

Praktijk weer open

De verdachte zit nog vast en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De praktijk was dinsdag gesloten, maar is woensdag weer geopend.