Trein neemt verkeerde 'afslag' en rijdt andere kant op

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
GOUDA - Reizigers in een trein waren woensdagavond waarschijnlijk even het spoor bijster toen ze ontdekten dat ze niet naar Gouda maar richting Bodegraven reden. 'Nog nooit meegemaakt, maar de trein is bij Woerden verkeerd afgeslagen', schrijft reiziger Klaas-Willem de Jong op Twitter.
Volgens De Jong kwam de trein later stil te staan in de polder, niet ver van Waarder en Nieuwerbrug. Uiteindelijk is de sprinter terug naar Woerden gereden waar iedereen moest overstappen op een andere trein naar Gouda, omschrijft De Jong. 'En nu gaat het goed, ruim drie kwartier later dan gepland', sluit de reiziger af.
De NS laat weten dat de trein al vertraagd was rond 19.30 uur. 'Helaas stuurde de treinverkeersleiding van ProRail deze trein bij Woerden per ongeluk een verkeerde afslag op, richting Bodegraven', zegt een woordvoerder. 'Toen deze fout werd ontdekt is de trein weer bijgestuurd door te keren en naar Woerden terug te rijden.' Het voorval trok wel even een zware wissel op de reizigers in de trein. De NS noemt het 'vrij uitzonderlijk' wat er is gebeurd.